Κυπριακά Νέα, 7 Ιανουαρίου 2013

1.Συνάντηση με τους Πρεσβευτές των κρατών-μελών της Ευρωζώνης στους οποίους θα μεταφέρει την αποφασιστικότητα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για εξυγίανση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα θα έχει σήμερα Δευτέρα ο Διοικητής της ΚΤΚ, Πανίκος Δημητριάδης.

2.Δύσκολο χρόνο χαρακτήρισε το 2013 η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι με τη συνέχιση της ύφεσης τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

3.Αρχίζει τη Δευτέρα ο διάλογος μεταξύ της διεύθυνσης και των συντεχνιών των Κυπριακών Αερογραμμών για την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

4.Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε πως η Κύπρος πρέπει να συνεχίσει να προχωρεί με την υλοποίηση ολόκληρου του σχεδιασμού για τη δημιουργία του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου.

5.Να τελεστεί στην Κερύνεια η επίσημη τελετή αγιασμού των υδάτων του χρόνου, ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος προέστη των χθεσινών εορτασμών για τα Θεοφάνεια στην Πάφο.

6.Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, με θύμα την Χλόη Φαρμακαλίδου 79χρόνων από τη Λάρνακα, σημειώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Καμάρες.

7.Η πολιτική λύση τους όρους της οποίας χθες  διατύπωσε ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, ώστε αυτή η χώρα να ξεπεράσει την εμφυλιοπολεμική κατάσταση που διέρχεται, “είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα”, τόνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ζητώντας επιπλέον από τον Ασαντ “να παραιτηθεί, αμέσως”.

8.Η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον, η οποία από τις 7 Δεκεμβρίου απουσιάζει από την διεθνή πολιτική σκηνή, αλλά και από τα αμερικανικά κοινά λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, θα επανέλθει στα καθήκοντά της τη Δευτέρα, ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

9.Ο ΑΠΟΕΛ υποχρεώθηκε την Κυριακή σε ισοπαλία 1-1 από τη Αλκή,στην έκπληξη της 16ης αγωνιστικής. Στον άλλο αγώνα της Κυριακής, η ΑΕΚ μετά από συναρπαστικό αγώνα, κατέβαλε στο ΓΣΖ  την Ομόνοια με 2-1,μειώνοντας τη διαφορά από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ στον ένα βαθμό.

10.Ο Κεραυνός ήταν ο κερδισμένος της 11ης αγωνιστικής του παγκυπρίου πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας Ανδρών Α` κατηγορίας. Η ομάδα του Στροβόλου κέρδισε την Κυριακή εύκολα την ΑΕΛ με 96-60 και φιγουράρει μόνη την κορυφή της βαθμολογίας, αφού ΑΠΟΕΛ και ΕΘΑ ηττήθηκαν από τους αντιπάλους τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ