Αναγώρισε τις προσπάθειες των Ελλήνων η Μέρκελ- Τι είπαν με τον Σαμαρά

 

Συνάντηση είχαν νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αναγνώριση της συνέπειας στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και στήριξη στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια, εισέπραξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ επανέλαβε ότι το μεγάλο πλέον ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της Οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, η οποία επιτυγχάνεται με τη ρευστότητα και τις επενδύσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για το φορολογικό, με αφορμή το οποίο επισημάνθηκε η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιδείξει μηδενική ανοχή στο θεμα της φοροδιαφυγής, αλλά και να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα με βάση τον νόμο, χωρίς να υπολογίζει «ποιος είναι ποιος» προκειμένου να αποκατασταθεί στην κοινωνία το περί δικαίου αίσθημα.
Όπως διαπιστώθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία, τόσο κατά τη συνάντηση στην Καγκελαρία όσο και στο οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας «Die Welt» το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά, καθώς δεν συζητείται πλέον καν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εξήγησε αναλυτικά ότι η χώρα προσφέρει πλέον σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, αλλά και βελτιωμένη κατάσταση σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες και την ανταγωνιστικότητα, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι οι υποψήφιοι επενδυτές θα βρουν τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.
Κατά την παρουσία του στο συνέδριο, ο κ. Σαμαράς έγινε γνωστό ότι αναφέρθηκε και στη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη, όπως διαμορφώνεται υπό το φως των νέων διεθνών προκλήσεων και επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν μεγάλες και γενναίες αποφάσεις, ενδεχομένως και έξω από τα συνηθισμένα. Τόνισε δε τα γεωστρατηγικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός Νότος και ανέδειξε την ανάγκη να ληφθούν υπ´ όψιν ενόψει των αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης.