Πιστώθηκαν τα χρήματα που απαιτούντο για την επισκευή της Μητροπόλεως Αθηνών

 sotirioslogos.gr

 Ένα έργο ζωής από την εποχή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, φαίνεται ότι βαίνει πλέον, προς την τελική του ευθεία, επί των ημερών του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου!
Συγκεκριμένα ο Ιστορικός Μητροπολητικός Ναός των Αθηνών, που έζησε μεγάλες στιγμές της νεώτερης ιστορίας μας- εκκλησιαστικής και πολιτικής- και ο οποίος είχε τραυματιστεί από τους μεγάλους σεισμούς της Αθήνας, ήταν εκτός λειτουργίας τα τελευταία πέντε χρόνια, δεδομένου ότι η χρήση του δεν ήταν ασφαλής λόγω σοβαρών ζημιών που είχε υποστεί από τους σεισμούς!
Παρά τις πρώτες θεραπευτικές παρεμβάσεις που είχαν γίνει στο Ναό, ο τρούλος εξακολουθούσε να είναι ετοιμόρροπος και εχρειάζετο άμεσα ειδική μελέτη και σειρά εργασιών τέτοιων, που θα τον παρέδιδαν απολύτως ασφαλή και το ναό ακόμη πιο ασφαλή και έτοιμο προς χρήση,όπως τον παλιό καλό καιρό!
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πολυπόθητη πίστωση για την οποία ήταν συναρμόδια τρία Υπουργεία – Παιδείας και Πολιτισμού, Οικονομικών και Ανάπτυξης – δόθηκε πριν λίγες ημέρες χάρη στις σωστές και συντονισμένες ενέργειες μιας ομάδας ανθρώπων στους οποίους είχε χρεώσει την όλη υπόθεση ο Αρχιεπίσκοπος!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην ομάδα αυτή συμμετείχαν ως καθ´ ύλην αρμόδιοι ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μαξιμος Πσπαγιάννης, ο Προϊστάμενος του Μητροπολητικού Ναού πατήρ Θωμάς Συνοδινός( Πρώην Πρωτοσύγκελος Αθηνών, επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου) και ασφαλώς ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ και άλλοι κληρικοί και λαϊκοί,ως υπηρεσιακοί παράγοντες!
Τα χρήματα αυτά που προέρχονται από κεφάλαια εθνικών πόρων είναι η αρχή! Μετά από αυτά θα δοθούν κι άλλα κονδύλια από το ΕΣΠΑ!
Έτσι σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς ο Μητροπολητικός Ναός των Αθηνών θα παραδοθεί και πάλι προς επαναλειτουργία, τον προσεχή Σεπτέμβρη το πολύ Οκτώβρη!
Σημείωση ΡΗΡ: Έρανο για τη συγκέντρωση χρημάτων για τις επισκευές στον Μητροπολιτικό Ναό είχαμε πραγματοποιήσει και το 2006 από τις στήλες της ομογενειακής εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” της Νέας Υόρκης. Υπό την τότε ιδιότητά μου του διευθυντή Γραφείου Αθηνών του “ΕΚ” είχαμε συνεννοηθεί με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον τότε Πρωτοσύγγελο του Μητροπολιτικού Ναού πατέρα Θωμά Συνοδινό και είχαμε οργανώσει τον έρανο που απέδωσε ένα σχετικά αξιόλογο ποσό, πολύ μικρότερο, όμως, της προϋολογισθείσης δαπάνης για την επισκευή της Εκκλησίας.
Χρήστος Μαλασπίνας.