Χιονίζει σε όλη την Αθήνα!

Χονισμένη ξύπνησε η Ελλάδα, αφού το κύμα ψύχους από τη Ρωσία έχει πια φτάσει και στα μέρη μας! Λευκά τα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ νιφάδες χιονιού πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα νότια προάστια όπως το Φάληρο και η Νέα Σμύρνη. Ο χιονιάς θα υποχωρήσει σταδιακά από το μεσημέρι της Τετάρτης.

ΩΡΑ 09:25 Κηφισός: Χιονόπτωση και... κίνηση
ΩΡΑ 09:25 Κηφισός: Χιονόπτωση και… κίνηση

Η κακοκαιρία θα “χτυπήσει” κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και κυριώς στη Μαγνησία και το Πήλιο, τις Σποράδες, την ανατολική Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικο-Βοιωτίας, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπως προέβλεψε στο NewsIt ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.
Η ΕΜΥ εξάλλου εξέδωσε σπό το μεσημέρι της Δευτέρας και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Ήδη άλλωστε είναι εμφανή τα προβλήματα στην Εύβοια, στη Μακεδονία, στην Κρήτη, στη Βοιωτία.
Εντυπωσιακή είναι η εικόνα σε Ίλιον, Καματερό και Πετρούπολη, όπου το… έστρωσε για τα καλά!

ΩΡΑ 08:30 Νέα Ιωνία
ΩΡΑ 08:30 Νέα Ιωνία

Λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

ΩΡΑ 07:45 Θρακομακεδόνες
ΩΡΑ 07:45 Θρακομακεδόνες

O Δήμος Αθηναίων άνοιξε χώρους για να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι. Συγκεκριμένα είναι ανοιχτά το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, η Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου στη συμβολή των οδών Μαμούρη και Δύμης και τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης επί των οδών Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα.
Το βράδυ της Δευτέρας συνεργεία μοίρασαν κουβέρτες και τρόφιμα. Επίσης, όλο το 24ωρο θα είναι σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή 1960.

ΩΡΑ 09:35 Περιστέρι
ΩΡΑ 09:35 Περιστέρι
ΩΡΑ 06:30 Ερυθραία
ΩΡΑ 06:30 Ερυθραία

Στο δήμο Πειραιά όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου θα είναι ανοιχτά από τις 08:00 μέχρι τις 20:00 και εάν οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν εκτός από τα πέντε ΚΑΠΗ που θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως, θα προστεθούν και άλλα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Δειτε εδώ τα έκτακτα μετρα του δήμου Πειραιά.

ΩΡΑ 07:40 Θρακομακεδόνες
ΩΡΑ 07:40 Θρακομακεδόνες

Ποιά σχολεία είναι κλειστά

Kλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία του δήμου Διονύσου και των δημοτικών διαμερισμάτων Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, Αγίου Στεφάνου κλπ καθώς και τα Αρσάκεια Εκάλης. Δε θα ανοίξουν επίσης τα σχολεία σε Βίλλια, Ερυθρές και Χασιά.
Στη Δυτική Μακεδονία, τα σχολεία άνοιξαν μετά τις 09:00 και στα Γρεβενά μετά τις 9:30.

Σύμφωνα με τον Δήμο Θηβαίων:

Όλα τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων, εκτός του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δομβραίνας, θα είναι κλειστά.

Τι γίνεται στους δρόμους 

Λόγω χιονόπτωσης και ομίχλης έχει κλείσει ο περιφερειακός της Πεντέλης, από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο, καθώς και η λεωφόρος Πάρνηθος, από το τελεφερίκ προς το Καζίνο.

Κλειστή και η λεωφόρος Διονύσου, από το χωριό Ανατολή προς Διόνυσο, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου στον Ωρωπό.

ΩΡΑ 06:30 Νέα Ερυθραία
ΩΡΑ 06:30 Νέα Ερυθραία

Κλειστή για τα βαρέα οχήματα είναι η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χλμ προς Θήβα, με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα ΙΧ αυτοκίνητα.
Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία μπορεί οι θερμοκρασίες να είναι χαμηλές, αλλά για την ώρα η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, στο νομό Πέλλας, αλλά και στους νομούς Φλώρινας και Γρεβενών γίνεται χωρίς προβλήματα. Το ίδιο και στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας.

Όλα άσπρα και στο Μενίδι
Όλα άσπρα και στο Μενίδι

Κλειστό παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ενώ ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα, προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.

Στην περιοχή της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα, στο 131χλμ, στη στροφή λίγο πριν τα διόδια της Τραγάνας, εγκλωβίστηκαν οχήματα όταν δίπλωσε νταλίκα.

NewsIt.gr