Σεμινάριο επιμόρφωσης ομογενών εκπαιδευτικών στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Είκοσι επτά εκπαιδευτικοί από χώρες του Νοτίου Ημισφαιρίου (Αυστραλία, τη Νότιο Αφρική και τη Μοζαμβίκη), λαμβάνουν μέρος στο σεμινάριο επιμόρφωσης ομογενών εκπαιδευτικών που διοργανώνει από τις 7 έως τις 18 Ιανουαρίου, το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ.) του Παιδαγωγικού Τμήματος του πανεπιστημίου Κρήτης. Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του Έργου “Ελληνόγλωσση Διαπολιτισμική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Διασπορά’’ (2010-2013, πρόγραμμα ΕΣΠΑ).

Κατά την παραμονή τους στην Κρήτη, οι ομογενείς εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν σε θέματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, ως δεύτερης και ξένης, και διδασκαλίας στοιχείων ιστορίας και πολιτισμού, ενώ θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της Κρήτης.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου εστιάζει φέτος περισσότερο σε θέματα ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning), στο χώρο της διδακτικής της γλώσσας και της ιστορίας, καθώς αντικείμενο του Έργου είναι ο σχεδιασμός ενός διαδικτυακού ηλεκτρονικού περιβάλλοντος, που θα συμβάλει στην εξ αποστάσεως εκμάθηση και καλλιέργεια της ελληνομάθειας. Επίσης, θα συμπληρώσει και θα εμπλουτίσει τη συμβατική διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας στις υπάρχουσες εκπαιδευτικές δομές στο εξωτερικό.

Το Περιβάλλον Ηλεκτρονικής Μάθησης βρίσκεται σε φάση δοκιμαστικής εφαρμογής και αξιολόγησης από εκπαιδευτικούς στη διασπορά και αναμένεται να παραδοθεί, σε ολοκληρωμένη μορφή στο ΥΠΕΠΘ, στα τέλη του 2013.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ