Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα στην Αλεξάνδρεια

Το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Τσιάρας, είχε συνάντηση με την Α.Π.Θ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, με τον οποίο είχαν εκτενή συζήτηση για θέματα που αφορούν στο Πατριαρχείο, αλλά και το Αποστολικό Έργο που επιτελείται εκ μέρους του  (φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό, περίθαλψη), μέσω και των Μητροπόλεων που έχει συστήσει στις περισσότερες αφρικανικές πρωτεύουσες. Κοινή ήταν η διαπίστωση της ανάγκης διατήρησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας.

Ακολούθησε ξενάγηση του Υφυπουργού Εξωτερικών στο νέο μουσείο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το οποίο θα εγκαινιαστεί την προσεχή άνοιξη.

Εν συνεχεία, ο κ. Τσιάρας συναντήθηκε με μέλη της Ομογένειας και επισκέφθηκε το Ελληνικό Τετράγωνο: τα ελληνικά σχολεία, το Γενικό Προξενείο και το γηροκομείο «Μάννα».

Επιπροσθέτως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο την ενεργοποίηση των επιμελητηρίων των δύο χωρών.

Τέλος, ο κ. Τσιάρας έκανε δηλώσεις στα αραβικά μέσα (Nile TV, France 24 Arabic).

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επιθέσεις εναντίον Αιγυπτίων στην Ελλάδα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για μεμονωμένα επεισόδια, για τα οποία επιλαμβάνεται η ελληνική δικαιοσύνη, συμπληρώνοντας ότι, τόσο το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας όσο και οι Έλληνες πολίτες καταδικάζουν τέτοιου είδους περιστατικά.

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την σκληρή προσπάθεια την οποία καταβάλλει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς και η Κυβέρνηση για την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, εξήρε τις θυσίες του Ελληνικού λαού, εκφράζοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι το 2013 η χώρα θα καταφέρει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Διαβάστε και https://www.panhellenicpost.com/archives/36082 Δεξίωση στην Προξενική κατοικία.