Γυναίκα είδε τους δράστες της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το γύρo του κόσμου κάνουν οι εικόνες από το τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.

 Μια μαρτυρία που μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στις αρχές για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της ΝΔ τα ξημερώματα μεταδίδει το Newsit.

 Μια γυναίκα που μένει σε πολυκατοικία που “βλέπει” προς την γέφυρα της Αμφιθέας ισχυρίζεται ότι το περιστατικό έγινε στις 2:45 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα, στις 2:30 το σκυλί της οικογένειας άρχισε να γαυγίζει πολύ έντονα. Το ζώο δεν σταματούσε κι εκείνη 10 λεπτά αργότερα, ανήσυχη σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει. Πλησίασε στο παράθυρο που “βλέπει” στην γέφυρα της Αμφιθέας και τότε είδε έναν άνδρα να κάθεται πάνω στο κάγκελο της γέφυρας και να κρατάει κάτι στα χέρια του, αλλά δεν μπορούσε να διακρίνει μέσα στο σκοτάδι, αν ήταν όπλο. Επίσης, δεν μπορούσε να διακρίνει, αν ο συγκεκριμένος άνδρας φορούσε κουκούλα.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 2:45 άκουσε μια σειρά ριπών και έντρομη έπεσε κάτω για να καλυφθεί.

Την ίδια ώρα, η αντιτρομοκρατική έχει στα χέρια της και μια σημαντική μαρτυρία από άνθρωπο που μιλάει για τουλάχιστον 3 τρομοκράτες. Το χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ. τα ξημερώματα με όπλο τύπου “καλάσνικοφ” δείχνει ότι οι τρομοκράτες διέθεταν αρκετό θράσος. Δεκάδες κάμερες υπάρχουν περιμετρικά του κτιρίου των γραφείων της Ν.Δ. και σε διπλανά κτίρια

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής με βάση το υλικό από τις κάμερες έχουν “φτιάξει” τη διαδρομή που ακολούθησαν οι τρομοκράτες. Οι δράστες όλα δείχνουν ότι έκαναν… βόλτα μπροστά από το κτίριο των γραφείων της Ν.Δ. Το σκούρο γκρι Toyota “κατέβηκε” τον παράδρομο της Συγγρού περνώντας μπροστά από το κτίριο, ίσως σε μια προσπάθεια των τρομοκρατών να ελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας. Στη συνέχεια οι δράστες ακολουθώντας πάντα τον παράδρομο πέρασαν τα γραφεία και έκαναν αναστροφή με κατεύθυνση τη λεωφόρο Αμφιθέας.

 Στο σημείο όπου αρχίζει η βύθιση του δρόμου στην άκρη της γέφυρας το Toyota ακινητοποιήθηκε. Δύο άτομα κατέβηκαν και ακολούθησαν τη διάβαση των πεζών στο πλάι του δρόμου. Μετά από μια διαδρομή περίπου 30 μέτρων στο σημείο όπου υπάρχει η έξοδος του πάρκινγκ ενός κτιρίου οι δύο άνδρες που εμφανώς φορούσαν σκούφους (πιθανότατα κουκούλες) στάθηκαν. Από απόσταση περίπου 80 μέτρων και έχοντας το κτίριο των γραφείων της ΝΔ (το πλαϊνό μέρος) ευθεία απέναντί τους άρχισαν να πυροβολούν.

Το σημείο απ’ όπου πυροβόλησαν οι τρομοκράτες

Είναι βέβαιο ότι πυροβόλησε με καλάσνικοφ ο ένας από τους δύο, τελευταίες πληροφορίες ωστόσο θέλουν τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πυροβόλησε με ίδιου τύπου όπλο και ο δεύτερος.

Στη σκοπιά που διακρίνεται στην άκρη του κτηρίου υπήρχε σκοπός, δεν εντόπισε όμως έγκαιρα τις κινήσεις των τρομοκρατών. Οι τρομοκράτες, σύμφωνα με σημαντική μαρτυρία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, έριξαν κατά ριπάς. Αυτό τους στέρησε τη δυνατότητα να έχουν ευστοχία. Το γεγονός ότι μια σφαίρα βρέθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού θεωρείται μάλλον τυχαίο γεγονός.

 Η αστυνομία με ανακοίνωσή της ζητεί “όποιος πολίτης γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού (Λεωφόρος Συγγρού, Γέφυρα Αμφιθέας, Δοϊράνης κ.λ.π) καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου στην οδό Σολωμού 40 & Σωκράτους βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς : 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β). Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό των πυροβολισμών έγινε στις 03.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα, ενώ η φωτιά στο αυτοκίνητο εκδηλώθηκε λίγο αργότερα, στις 03.10 ώρα περίπου.”

 Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

«Δυστυχώς η απόσταση από τις εμπρηστικές δηλώσεις στις εμπρηστικές επιθέσεις είναι πολύ μικρή», είπε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κεδίκογλου, επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καλή και κακή πολιτική βία», ενώ αναφέρθηκε σε «αριστερίστικη και αναρχική φρασεολογία», στην τελευταία προκήρυξη, της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων. «Δεν θα αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν», κατέληξε.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ
Οι άγνωστοι αποκαλύπτεται ότι πυροβόλησαν τουλάχιστον εννέα φορές κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας. Αν και από απόσταση η δύναμη του πολεμικού όπλου ήταν αρκετή για να φτάσουν οι σφαίρες ακόμη και στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού όπου εντοπίστηκε η μια από τις σφαίρες Το γραφείο του Πρωθυπουργού όπου εντοπίστηκε η μια από τις σφαίρες, στα γραφεία της ΝΔ.
Το σημείο στο οποίο εξοστρακίστηκε η σφαίρα στον τοίχο του γραφείου του Πρωθυπουργού Το σημείο στο οποίο εξοστρακίστηκε η σφαίρα στον τοίχο του γραφείου του Πρωθυπουργού
Το σημείο όπου κατέληξε η σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού Το σημείο όπου κατέληξε η σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού

Η σφαίρα αφού διαπέρασε το τζάμι του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά έκανε τριπλό “γκελ”. Χτύπησε αρχικά στον πλαϊνό τοίχο του γραφείου, εξοστρακίστηκε στο ταβάνι και από κει στον απέναντι τοίχο όπου έχασε τη δύναμή της και κατέληξε στο πάτωμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit οι πυροβολισμοί έπεσαν από το ύψος του αριθμού 350 της λεωφόρου
Στην περιοχή από την πρώτη στιγμή έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της αστυνομίας αλλά και άνδρες της αντιτρομοκρατικής.
Το επεισόδιο έγινε στις 02:25. Αμέσως ενημερώθηκε ένα περιπολικό και έσπευσε στο σημείο. Επιτόπου εντοπίστηκαν εννέα κάλυκες από πολεμικό όπλο τύπου “καλάσνικοφ”.
Το σημείο είναι κοντά στα γραφεία της “Interamerikan” το κτίριο της Νέας Δημοκρατίας είναι στον αριθμό 340 και σε γωνία από το σημείο απ’ όπου έγιναν οι πυροβολισμοί.
Λίγο μετά την επίθεση, στις 03:10 εντοπίστηκε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε παραδοθεί στις φλόγες. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο αυτό να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά των γραφείων της Ν.Δ.
Το αυτοκίνητο όπως αποδείχθηκε είναι κλεμμένο από την περιοχή της Μεταμόρφωσης. Το γεγονός ότι κλάπηκε χθες σε συνδυασμό με την περιοχή και τον χρόνο που παραδόθηκε στις φλόγες οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες.
Καθώς βρέθηκαν μέχρι στιγμής κάλυκες από ένα τύπου όπλο οι αστυνομικοί μιλούν για ένα όπλο. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες ήταν δύο, όμως όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαιο θεωρείται και το γεγονός ότι υπήρχαν και άλλα άτομα που έδρασαν ως ομάδα υποστήριξης.
Ερωτήματα
Πως κατάφεραν να φτάσουν οι άγνωστοι σε απόσταση αναπνοής από το σημείο; Γιατί το σημείο δεν φυλάσσεται; Υπήρξαν επιπλέον μέτρα μετά το μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών; Αν ναι, γιατί δεν λειτούργησαν; Γιατί δεν διαθέτει αλεξίσφαιρο τζάμι το γραφείο του Πρωθυπουργού;
Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει, τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, τονίζοντας ότι «ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα».
«Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κένο» προσέθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.
 Οι μάρτυρες

Οι δράστες, βάσει των πρώτων πληροφοριών, επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο σταμάτησε σε απόσταση 100 μέτρων από τα γραφεία στη Λάμπρου Κατσώνη. Αμέσως βγήκαν έξω και άρχισαν να ρίχνουν κατά ριπάς προς το κτήριο της ΝΔ και το σημείο όπου το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά «βλέπει» προς τη θάλασσα. Οι αστυνομικοί που πήγαν εκεί βρήκαν στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Συγγρού 350, εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ.

Αμέσως άρχισε έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη, κάτι το οποίο εξακριβώθηκε λίγες ώρες αργότερα, το πρωί, όταν άνοιξαν τα γραφεία του κόμματος.Όπως ενημερώσε η ΝΔ, στο γραφείο πρωθυπουργού βρέθηκε μια σφαίρα, η οποία είχε σπάσει το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, στη συνέχεια στον τοίχο και κατέληξε στο πάτωμα. Το βλήμα περισυνελέγη μαζί με τους κάλυκες, από ειδικούς της εγκληματολογικής υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια, για βαλλιστική και άλλες εξετάσεις.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο η επίθεση να έγινε με δύο και όχι ένα Καλάσνικοφ, ενώ η αστυνομία ερευνά εάν τα συγκεκριμένα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες επιθέσεις. Πάντως μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για συμβολικό χτύπημα επίδειξης ισχύος από τους δράστες και εκτιμούν ότι η σφαίρα έφτασε συμπτωματικά  στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Μάρτυρες μιλούν για δύο άνδρες με μια μηχανή. Μάλιστα αναφέρουν ότι ο ένας άνδρας πυροβολούσε “κατά ριπάς” και ο δεύτερος φρόντιζε να μαζέψει τους κάλυκες που άφηνε το όπλο.
Ακόμη η κατάσταση είναι συγκεχυμένη. Άλλοι μάρτυρες αναφέρουν ότι επρόκειτο για δύο άνδρες με ένα σκούρο αυτοκίνητο που κατέβηκαν και πυροβόλησαν στον αέρα.

Το τρίτο… σενάριο αναφέρει ότι οι δράστες πάρκαραν ένα αυτοκίνητο επί της οδού Δοϊράνης και στη συνέχεια με τα πόδια έφτασαν ως τη γωνία που “βλέπει” στο κτίριο της Ν.Δ. και άνοιξαν πυρ.
Οι κάλυκες περισυνελλέγησαν ώστε να εξεταστούν για να φανεί εάν το πολεμικό όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη περίπτωση. Ήδη οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει και τη συλλογή οπτικού υλικού από τις δεκάδες κάμερες που υπάρχουν στη σημείο, τόσο στο κτίριο της ΝΔ όσο και στα γύρω κτίρια εταιρειών, ενώ υπάρχουν και κάμερες κυκλοφορίας.
Όλα αυτά μετά από 17 συνεχόμενες εμπρηστικές επιθέσεις σε διάφορους στόχους τις τελευταίες ημέρες. Το γεγονός ότι σήμερα χρησιμοποιήθηκε πολεμικού τύπου όπλο αλλάζει όμως τα δεδομένα.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr-fimotro.blogspot.com