Για την ψήφο των αποδήμων μίλησε στο Μόντρεαλ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Της ανταποκρίτριας του ΑΠΕ, Ι. ΦραγκούληΤην πρόθεση της Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, για την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου περί της ψήφου των αποδήμων, υπογράμμισε ο πρόεδρός της, βουλευτής ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρέθηκε στο Μόντρεαλ για να παραστεί στις εκδηλώσεις της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ.Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Επιτροπής, πλην του ΚΚΕ, έχουν στηρίξει επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο, όπως τόνισε, θα προβλέπει επιστολική ψήφο των αποδήμων που θα προσμετράται στη γενική ψηφοφορία κάθε κόμματος, την ώρα που ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας κάθε κόμματος θα είναι υποχρεωτικά ομογενής υποψήφιος. Το νομοσχέδιο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, δηλώνοντας αισιόδοξος πως θα μπορέσει να εξασφαλίσει την ενισχυμένη πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου για την ψήφισή του.

Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση, κατά την εκπόνηση του νομοσχεδίου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, έχει υπόψη της να προσθέσει κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις και κίνητρα για τους Έλληνες ομογενείς, προκειμένου να προσελκύσει το επενδυτικό τους ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει απλούστευση στη διαδικασία των επενδύσεων για να γίνει η χώρα φιλική στις ξένες επενδύσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι προωθείται προσχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), το οποίο, διευκρίνισε, θα πρέπει να γίνει αυτοχρηματοδοτούμενο και να περάσει σε ένα νέο στάδιο, καθώς δεν λειτούργησε αποτελεσματικά υπό την προτέρα του μορφή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξάλλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, ενώ προέβλεψε ότι το 2013 δεν θα είναι εύκολη χρονιά, αλλά θα είναι μια ανηφόρα προς την ανάκαμψη.

Τέλος, κατά την παραμονή του στο Μόντρεαλ, ο Έλληνας βουλευτής επισκέφθηκε την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ, είχε συνομιλία με εκπροσώπους του ελληνικού κογκρέσου του Κεμπέκ και περιηγήθηκε το ημερήσιο ελληνικό σχολείο «Σωκράτης», προσφέροντας τη στήριξή του στην ελληνόφωνη παιδεία.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ