Γαλλικές χερσαίες δυνάμεις στο Μάλι

Οι γαλλικές χερσαίες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο Μάλι είναι έτοιμες να κατευθυνθούν προς το Βορρά, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
«Μέχρι σήμερα φροντίσαμε να υπάρχουν χερσαίες δυνάμεις στο Μπαμακό, για να εγγυηθούμε την ασφάλεια του πληθυσμού, των πολιτών μας, των ευρωπαίων πολιτών και της πόλης του Μπαμακό. Τώρα, οι γαλλικές χερσαίες δυνάμεις είναι έτοιμες να προχωρήσουν προς το Βορρά», διευκρίνισε ο Λε Ντριάν στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
Ο Γάλλος υπουργός εκτίμησε πως η γαλλική επέμβαση εναντίον των ισλαμιστών «εξελίσσεται καλά» στον ανατολικό τομέα της ζώνης των συγκρούσεων.
«Είναι λίγο πιο δύσκολα στα δυτικά, όπου οι ισλαμιστές είναι πιο σκληροί, πιο φανατικοί, πιο αποφασισμένοι, καλύτερα οργανωμένοι και με περισσότερα όπλα», πρόσθεσε. «Γνωρίζαμε από την αρχή πως θα ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες, περισσότεροι από 1.000, τρομοκράτες στην περιοχή αυτή και ίσως να ενισχυθούν αύριο», υπογράμμισε. 
«Η κατάστασή είναι θετική, σε σχέση με αυτή της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά οι μάχες συνεχίζονται και θα είναι μακρόχρονες. Στόχος μας είναι να αποκτήσει και πάλι το Μαλί την κυριαρχία επί το συνόλου του εδάφους του», κατέληξε ο Λε Ντριάν.