Επτά χρόνια φυλακή η ποινή για τον Αχ. Καλλάκη στο Λονδίνο

Ο καταδικασθείς επιχειρηματίας Αχιλλέας Καλλάκης

Ο καταδικασθείς επιχειρηματίας Αχιλλέας Καλλάκης

Επταετή ποινή φυλάκισης επέβαλε Βρετανός δικαστής  στον 44χρονο έλληνα επιχειρηματία Αχιλλέα Καλλάκη, ο οποίος την Τετάρτη είχε  κριθεί ένοχος από κακουργιοδικείο του Λονδίνου για τις κατηγορίες τραπεζικής  εξαπάτησης και πλαστογραφίας.
Ο Έλληνας επιχειρηματίας, γόνος  εφοπλιστικής οικογένειας, μαζί με το συνέταιρό του Αλεξάντερ Γουίλιαμς, που  καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση, κατάφεραν στο διάστημα 2003-2008 να  αποσπάσουν με ψευδή στοιχεία τραπεζικά δάνεια ύψους 740 εκατομμυρίων λιρών για  την αγορά και αξιοποίηση 16 ακινήτων, καθώς και 26 εκ. ευρώ για τη μετατροπή  επιβατηγού σκάφους σε πολυτελή θαλαμηγό για ιδιωτική χρήση από τον κ. Καλλάκη.
Η απάτη αφορούσε την εξασφάλιση  δανείων από την Allied Irish Banks με την παρουσίαση ψευδών εγγυήσεων από  εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Το δικαστήριο άκουσε ότι οι καταδικασθέντες  κανόνισαν ακόμα και συνάντηση της τράπεζας με ψεύτικο εκπρόσωπο της εγγυήτριας  εταιρείας, που δεν είχε καμία γνώση και συμμετοχή στην υπόθεση.
Παρόμοιες  παράνομες πρακτικές διήρκεσαν επί μια πενταετία με αποτέλεσμα τη σύναψη μεγάλων  δανείων, με ποσά μεγαλύτερα από την αξία των ακινήτων που αγόραζαν οι Καλλάκης  και Γουίλιαμς.
Η τράπεζα υποψιάστηκε την  απάτη όταν έμαθε πως ο Καλλάκης είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για απάτη με το  όνομα Στέφανος Κολλάκης. Το δικαστήριο απαγόρευσε επίσης στους δύο άνδρες να  ενεργούν ως διευθυντές εταιρείας για μία εξαετία, ενώ θα ακολουθήσει και  διαδικασία κατάσχεσης.

Πηγή: www.skai.gr