Έτος Γαστρονομίας το 2013 για τη Σαντορίνη…

etosOι μοναδικές γεύσεις της Σαντορίνης, έκαναν τους τοπικούς φορείς να ανακηρύξουν το έτος 2013, ως έτος Γαστρονομίας για τη Σαντορίνη.
Τα πασίγνωστα σαντορινιά ντοματάκια,…
η κάππαρη, η παραδοσιακή φάβα και φυσικά τα εξαιρετικά κρασιά, γεύσεις της Σαντορίνης που προσέλκυαν ανέκαθεν εκατομμύρια τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου, έκαναν τους τοπικούς φορείς να ανακηρύξουν το έτος 2013, ως έτος γαστρονομίας για τη Συαντορίνη.
Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Θήρας Νικόλαο Ζώρζο σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης παρουσία της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη, και άλλων προσκεκλημένων.
«Το 2013 είναι μία χρονιά-σταθμός για τη Σαντορίνη, καθώς για πρώτη φορά εισάγεται η έννοια της γαστρονομίας σε μία εποχή που ο τουρισμός αναδεικνύεται ως μείζον θέμα για την οικονομία» δήλωσε ο κ. Ζώρζος.
Στο πλαίσιο των δράσεων, οι οποίες ξεκινούν στις 3 Φεβρουαρίου, έχει ζητηθεί από τις τουριστικές επιχειρήσεις να προσαρμόσουν ανάλογα το μενού τους, ώστε να συμπεριλάβουν σαντορινιά πιάτα. Ακόμα, ζητήθηκε από τους τοπικούς φορείς που διοργανώνουν εκδηλώσεις στο νησί και στα οινοποιεία να συμμετέχουν στο Έτος Γαστρονομίας. Για μία αξιέπαινη προσπάθεια που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση έκανε λόγο η κυρία Κεφαλογιάννη, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τσαυτάρης υπογράμμισε την ανάγκη σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τριτογενή τομέα του τουρισμού για την επανάκαμψη της χώρας.
Ο γνωστός σεφ, Ηλίας Μαμαλάκης, ο ομότιμος καθηγητής αρχαιολογίας, διευθυντής ανασκαφών του Ακρωτηρίου, Χρήστος Ντούμας, καθώς και ο ηφαιστειολόγος, Γιώργος Βουγιουκαλάκης, μίλησαν και αυτοί με τη σειρά τους για τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Σαντορίνης, που την έχουν αναδείξει σε κορυφαίο γαστριμαργικό προορισμό.