Τι ισχυρίζεται ο πυροσβέστης για τη δολοφονία του Πακιστανού στα Πετράλωνα

 

“Είμαι συντετριμμένος, δεν είμαι ρατσιστής, αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν” λέει στο Newsit μέσω του δικηγόρου του o πυροσβέστης που κατηγορείται για τη δολοφονία του Πακιστανού Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.

 

Την ώρα που έχει ξεσπάσει πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα, ο ένας εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία και συγκεκριμένα ο νεαρός πυροσβέστης, σπάει τη σιωπή του και μιλά μέσω του συνηγόρου του.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o δικηγόρος του 28χρονου, Αντώνης Φούσας “ο κατηγορούμενος πυροσβέστης ειναι πατριώτης μου από τα Ιωάννινα και κατάγεται από μια άριστη από κάθε πλευρά οικογένεια. Ούτε ο ίδιος, ούτε η οικογένειά του έχουν οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά, ούτε ιδέες ρατσιστικές.

Από την πρώτη στιγμή, τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του ανέλαβαν τις ευθύνες που τον αφορούν και μόνο αυτές. Βεβαίως εκφράζει τη μεγάλη του λύπη και την οδύνη του για το τραγικό αποτέλεσμα, το οποίο ο ίδιος, ούτε σκόπευε ούτε το διαννοήθηκε. Είναι ένα παιδί συντετριμμένο στην κυριολεξία”.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit ο 28χρονος πυροσβέστης είναι μοναχοπαίδι και υπηρετούσε στην Πυροσβεστική τα τελευταία 4 χρόνια.

Στο μεταξύ συγκλονίζει η ιστορία του 27χρονου Πακιστανού Σατζάτ Λουκμάν. Γεννήθηκε το 1986 και ήρθε στην Ελλάδα πριν από έξι χρόνια. Ζούσε στο Περιστέρι και δούλευε στα Πετράλωνα. Εκεί όπου έμελλε να κοπεί άγρια το νήμα της ζωής του.

Κάθε μέρα ξεκινούσε στις 02:30 τα ξημερώματα για να πάει με το ποδήλατό του από το Περιστέρι στα Πετράλωνα. Έκανε μια ώρα να φτάσει. Φόρτωνε πορτοκάλια για να πάνε στη λαϊκή. Έπαιρνε 20 ευρώ τη μέρα και τα έστελνε στις αδελφές του στο Πακιστάν για να παντρευτούν.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΊΤΡΙΑ

Οι δυο κατηγορούμενοι, ο 29χρονος πυροσβέστης και ο 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για τη δολοφονία, οδηγήθηκαν την Παρασκευή στην 16η ανακρίτρια, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή.

Οι δυο κατηγορούμενοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα όταν ο δρόμος τους «διασταυρώθηκε» με εκείνον του θύματος. Εκείνη την ώρα, ο 27χρονος Σαχτάζ πήγαινε να βγάλει το μεροκάματο για να στείλει λεφτά στην οικογένειά του στο Πακιστάν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο συλληφθέντες υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς ότι ο άτυχος μετανάστης τους έκλεισε το δρόμο με το ποδήλατο και τους «ζήτησε το λόγο» όταν του έκαναν παρατήρηση!

Αμέσως μετά την επίθεση, τράπηκαν σε φυγή. Αλλά για κακή τους τύχη, ένας ταξιτζής που είδε τα πάντα, κατέγραψε τον αριθμό της πινακίδας και έτσι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό και περιπολούσαν, τους συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα στο Σύνταγμα. Πάνω τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια «πεταλούδες».

“Γιατί να ψηφίσω Χρυσή Αυγή” είναι ο τίτλος σε 50 φυλλάδια που βρέθηκαν μαζί με φωτογραφίες του Νίκου Μιχαλολιάκου στο σπίτι του 25χρονου δράστη σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 29χρονος πυροσβέστης και ο 25χρονος είχαν κατηγορηθεί για κλοπή, επειδή είχαν αρπάξει… 10 επώνυμα μπλουζάκια από κατάστημα, ενώ πριν από μερικούς μήνες είχαν προσαχθεί από αστυνομικές υπηρεσίες γιατί κινούνταν ύποπτα στην περιοχή της Ομόνοιας.

Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν
τρία στιλέτα τύπου πεταλούδα
ένας σουγιάς
μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή
ένα αεροβόλο πιστόλι
μία σιδερογροθιά
πολλά μεταλλικά σφαιρίδια
δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου
δύο ξύλινα ρόπαλα και
μία σφεντόνα

Πηγή: NewsIt.gr