ΗΠΑ: Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας

PROKSENEIO_533_355

Συγκέντρωση, με κύριο σύνθημα “Ποτέ ξανά φασισμός“, πραγματοποιήθηκε σήμερα μπροστά στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η πρωτοβουλία αυτή αποτελούσε ένδειξη αλληλεγγύης στον eλληνικό λαό και σ’ όλους τους πολίτες του κόσμου που αγωνίζονται για δικαιοσύνη, ελευθερία, ισότητα και ενάντια σε κάθε μορφής διακρίσεων και ρατσισμού.
Την αντιφασιστική εκδήλωση συνδιοργάνωσαν αρκετές οργανώσεις, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι “από τη Νέα Υόρκη -ένα από τα κέντρα όπου η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει ενορχηστρωθεί-, είμαστε καθημερινά μάρτυρες σκληρών οικονομικών πολιτικών και συστηματικών επιθέσεων κατά των ασθενέστερων και πιο φτωχών κοινωνικών ομάδων”, σημειώνοντας επίσης ότι “οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που τρέπονται σε φυγή από τους πολέμους των ΗΠΑ στην Ασία, έχουν μετατραπεί σε αποδιοπομπαίους τράγους που υπόκεινται σε ρατσιστικές πολιτικές, σε αστυνομική βία και σε επιθέσεις από τις νεο-ναζιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής”.
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στον ρατσισμό, το θρησκευτικό φονταμενταλισμό και την ομοφοβία. Ανάμεσα στους υποστηρικτές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης ήταν η “Ελληνοαμερικανική Αριστερή Κίνηση”, ο “ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης”, η “Καμπάνια για Ειρήνη και Δημοκρατία”, η “ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νέας Υόρκης” και άλλες οργανώσεις, επιτροπές και συνδικάτα της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Πηγή: NewsIt.gr