Αυτοκρατορικό …αεροδρόμιο ονειρεύεται η Άγκυρα!

Ένα αεροδρόμιο που θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο σχεδιάζει να κατασκευάσει στην Κωνσταντινούπολη η Τουρκία. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο αφορά ένα αεροδρόμιο ικανό να διαχειρίζεται 150 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, ενώ το κόστος του προγράμματος κατασκευής του αναμένεται ότι θα υπερβεί τα 7 δισεκ. ευρώ.

Ο υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την κατασκευή του αεροδρομίου, το οποίο θα είναι το τρίτο της Κωνσταντινούπολης και θα έχει συνολικά έξι διαδρόμους, είναι η 3η Μαΐου. Δεν είναι σαφές πότε θα κατακυρωθεί το συμβόλαιο.

Η κατασκευή θα γίνει σε τέσσερα στάδια και στο πρώτο στάδιο το αεροδρόμιο θα έχει δυνατότητα διαχείρισης 90 εκατ. επιβατών, δήλωσε ο Γιλντιρίμ.

“Η τελική ετήσια δυνατότητα του αεροδρομίου θα είναι 150 εκατ. επιβάτες. Το πρώτο στάδιο θα είναι λειτουργικό το 2017”, πρόσθεσε.

Η πρόσκληση για το διαγωνισμό θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι τουρκικές εταιρείες TAV και Limak είναι μεταξύ αυτών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το διαγωνισμό.