Σαμαράς: Τα ΜΜΜ ανήκουν στο λαό, δεν θα επιτρέψω εξαιρέσεις- Αντιδρούν στην επιστράτευση με απεργία οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός  κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ελληνικός Λαός έχει  κάνει θυσίες. Τεράστιες θυσίες. Και εξαιρέσεις δεν μπορώ να  επιτρέψω. Άλλωστε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις  συντεχνίες. Στο Λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να  τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.  Γι’ αυτό, ας το καταλάβουν  όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν! Καθαρές κουβέντες!»

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Με μαύρες σημαίες και κλάρκ πίσω από την είσοδο του αμαξοστασίου του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια, εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ αλλά και σε άλλα μέσα μεταφοράς δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους στον πόλεμο πλεον που τους κήρυξε, όπως λένε, η κυβέρνηση αποφασίζοντας την επιστράτευσή τους.
Ήδη έχουν αποφασισθεί:

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική αύριο Παρασκευή, καθώς και Παναττική-Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι αποφάσισαν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά .

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Τρίτη σε: Λεωφορεία, Τρόλει και Προαστιακό.
Η ΓΣΕΕ συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει να “καλύψει” τις απεργίες έτσι ώστε να μην κηρυχθούν οι απεργίες παράνομες.
“Από εδώ και πέρα θα το πάμε στα άκρα, μέχρι τέλους. Εμείς καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί λύση, αυτοί όμως δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Είναι δικτάτορες”, είπε στους συναδέλφους του ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, Αντώνης Σταματόπουλος.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
Την επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης μετά την  5ωρη σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό.
Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.
“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης” τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
Από εκείνη την στιγμή άρχισαν να συγκεντρώνονται στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια εκπρόσωποι εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
“Η επταετία της χούντας ήταν κομμουνιστές μπροστά τους. Ας έρθουν να μας πάρουν τα κεφάλια. Η συνέλευση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, διακόπηκε και έρχονται όλοι εδώ. Ταμπουρωνόμαστε, θα αντισταθούμε”, δήλωσε στο Newsit, ο Αντώνης Σταματόπουλος Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης.

“Θα νεκρώσουν οι συγκοινωνίες σε όλο το λεκανοπέδιο”, δήλωσε στο Newsit ο Αλέξανδρος Κομίνης από το σωματείο εργαζομένων ΟΑΣΑ .
Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIT:

ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ