Ο Ολυμπιακός νίκησε με 78-77 στο Τελ Αβίβ

 

Πριν μία εβδομάδα στο ΣΕΦ η τύχη του γύρισε την πλάτη αλλά αυτή τη φορά ήταν με το μέρος του. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 78-77 στο Τελ Αβίβ και έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

 

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να έχασαν την ένσταση για το ματς με τη Σιένα, πήραν όμως μία μεγάλη νίκη κόντρα στη Μακάμπι και μπορούν να ελπίζουν σε πρόκριση τους στους “8” της διοργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός έκανε ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο. Ο Σπανούλης έκανε… πλάκα στην άμυνα των Ισραηλινών, ο Πρίντεζης εκμεταλλεύτηκε τα κενά που άφηναν οι παίκτες του Μπλατ και οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 14 πόντους, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο στο +11 (33-44).
Η Μακάμπι άλλαξε τον τρόπο που αντιμετώπισε τον Σπανούλη στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Τζέιμς τον… έβγαζε στο κέντρο και ο Ολυμπιακός κόλλησε στην επίθεση. Αντίθετα οι Ισραηλινοί βρήκαν λύσεις από τον Σμιθ και τον Λάντεσμπεργκ και έτσι η διαφορά εξανεμίστηκε. Σαν να μην έφτανε αυτό οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 5 πόντων στη λήξη της περιόδου με το σουτ του Ελιγιάχου.
Ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος να τα δώσει όλα. Ο Σερμαντίνι έδινε πολύτιμες λύσεις σε άμυνα και επίθεση, τα τρίποντα άρχισαν να μπαίνουν στο τέταρτο δεκάλεπτο και οι ερυθρόλευκοι πέρασαν μπροστά στο σκορ (62-65).
Το ματς είχε άγρια ομορφιά, με την Μακάμπι να ξαναπαίρνει το πάνω χέρι αλλά τους παίκτες του Μπαρτζώκα να απαντούν. Ένα επιθετικό ριμπάουντ του Χάινς, έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πλησιάσει στον ένα πόντο (77-76). Η άμυνα λειτούργησε καλά, όχι όμως και στα ριμπάουντ, οι Ισραηλινοί έχασαν ευκαιρίες και όταν η μπάλα πέρασε στους φιλοξενούμενους ο Σπανούλης εκτέλεσε (77-78), 52 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.
Οι Ισραηλινοί αστόχησαν σε διαδοχικές επιθέσεις τις οποίες ανανέωσαν με επιθετικά ριμπάουντ και ο Παπανικολάου πήρε το… πολυπόθητο ριμπάουντ, κερδίζοντας και το φάουλ 3,5 δεύτερα πριν τη λήξη.
Αφού έχασε την πρώτη βολή, πήρε εντολή να χάσει και τη δεύτερη, πράγμα που συνέβη. Οι παίκτες της Μακάμπι δεν πρόλαβαν να νικήσουν το χρόνο και το κάρφωμα του Πλάνινιτς ήταν εκπρόθεσμο. Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη που ανεβάζει και την ψυχολογία των παικτών.
Τα δεκάλεπτα: 19-30, 33-44, 62-57, 77-78
Μακάμπι (Μπλατ): Λόγκαν 15 (3/4 τρίποντα), Τζέιμς 11 (12 ριμπάουντ), Σμιθ 17 (2/3 τρίποντα), Χίκμαν 4, Ελιγιάχου 8, Ροθ, Πνίνι, Μέντλεϊ 2, Οχαγιόν 6 (3/9 σουτ, 5 ασίστ), Πλάνινιτς 7, Τόμας, Λάντεσμπεργκ 7
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 9, Άντιτς 3 (1), Σπανούλης 24 (3/6 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 4 ασίστ, 1 λάθος), Περπέρογλου 3 (1), Σερμαντίνι 9 (9 ριμπ), Σλούκας 5 (1), Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 16 (6/9 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 3 (6 ριμπάουντ), Μάντζαρης 6 (1)