Οι απεργίες καλά κρατούν…

Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή οι πολίτες της Αθήνας δε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους λεωφορεία και τρόλει, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).
Ακινητοποιημένα είναι και τα τρένα του ΟΣΕ, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.
Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.
Σήμερα, αύριο και τη Δεύτερα καταργούνται τα δρομολόγια των επιβατικών και εμπορικών αμαξ/χιών του δικτύου, καθώς και των λεωφορείων που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξ/χιών στη διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα – Διακοπτό, που κυκλοφορούν βάσει προγράμματος.
Επισημαίνεται ότι:
Στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τη Δευτέρα (28/01/2013) προς Τρίτη (29/01/2013) οι αμαξ/χίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.
Την Τρίτη 29/01/2013 (επόμενη ημέρα των απεργιών) Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Δίκαια ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.
Στη γραμμή Φλώρινα – Θεσσαλονίκη ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82.
Χειρόφρενο έχει τραβήξει και ο προαστιακός σιδηρόδρομος με απόφαση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Οι απεργίες της ΠΟΣ, όπως έχει εξαγγείλει θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.
Λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, δεν θα γίνεται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλανεντίας» – «Αεροδρόμιο», σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Δεν είναι όμως μόνο οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που απεργούν. Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου έχει αποφασιστεί 48ωρη απεργία των ναυτικών, ενώ με αναμμένες τις μηχανές βρίσκονται και οι αγρότες!

Πηγή: NewsIt.gr