“Ανακάλυψαν” εικόνες της Ελλάδας στο εξωτερικό!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Κάποιοι όψιμα ανακάλυψαν πως “η Ελλάδα είναι παντού”. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Δε ρώταγαν τους Απόδημους Έλληνες; Θα αντιλαμβάνονταν εύκολα αυτό που χρόνια τώρα γράφεται και λέγεται. Πως ακόμη και στις εσχατιές της γης, θα βρεις κάτι που θα θυμίζει, θα παραπέμπει ή θα αναπαριστά την Ελλάδα, τον ελληνικό πολιτισμό, το αρχαίο και το νεώτερο  ελληνικό πνεύμα.

Είναι ευτυχής συγκυρία το ταξίδι του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα και των συνεργατών του στη Χιλή για τη  Συνόδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, γιατί έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένους δημοσιογράφους να διαπιστώσουν και να μεταφέρουν φωτογραφικά στην Ελλάδα ότι στο Σαντιάγκο της Χιλής υπάρχει σταθμός του Μετρο αφιερωμένος στη χώρα μας. Όμοια όπως αλλού, υπάρχουν Πλατείες, Αγάλματα, Βιβλιοθήκες, Μουσεία, Στάδια, Λεωφόροι, Πάρκα κλπ. επίσης αφιερωμένα στην Ελλάδα!  Μια τέτοια μεγάλη λεωφόρος υπάρχει και στο Σαντιάγκο, επίσης με το όνομα της Ελλάδος.
Επί του ρεπορτάζ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας συναντήθηκε με τον ομόλογο του Υφυπουργό Εξωτερικών της Χιλής, Πρέσβη Alfonso Silva.
Κατά τη συνάντηση, διαπιστώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δυο χωρών, το οποίο παρουσιάζει σημαντικά περιθώρια εμβάθυνσης, κυρίως στον οικονομικό τομέα.
Ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ ενημέρωσε τον ομόλογό του για τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από την Ελλάδα και την ΕΕ, προκειμένου να θέσουν την Ελλάδα σε τροχιά οριστικής εξόδου από την κρίση.
Ο κ. Silva μετέφερε τα φιλικά αισθήματα λαού του για Ελλάδα και την αισιοδοξία του για έξοδο της χώρας μας από την κρίση.
Ο κ. Κούρκουλας εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολή από την Ελλάδα, αίτημα στο οποίο ο κ. Silva ανταποκρίθηκε, προσφέροντας της αρωγή του Υπουργείου του.