ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν για το μισθό των Ιερέων

Μάρτυρες μιας ακόμη κόντρας ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση έγινε και σήμερα η πολιτική ζωή αυτού του τόπου, στα πλαίσια ενός «πολέμου» που φαίνεται ότι ξεσπάει συνεχώς δια ασήμαντον αφορμή.

Στο σημερινό σημερινό επεισόδιο, η αφορμή δόθηκε από την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη, για φορολόγηση των Χριστιανών Ορθόδοξων προκειμένου να πληρώνονται από αυτό το φόρο οι ιερείς για να απαλλαγεί από αυτόν τον… «βραχνά» το ελληνικό δημόσιο.
Η δήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη με θέμα την σχέση Αριστερας και Εκκλησίας, όπου ο βουλευτής μίλησε για το διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος.
Η πρόταση αυτή προκάλεσε ποικίλλες αντιδράσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να εκδίδει άμεσα μια ανακοίνωση που κάνει λόγο για εποχές «σταλινικού καθεστώτος».
Από το Γραφείο Τύπου της κυβερνητικής παράταξης εξεδόθη η ανακοίνωση που εστιάζεται σε τρία σημεία.
1) Στην πρόσθετη επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου που ως γνωστόν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, τουλάχιστον στα χαρτιά.
2) Στην αναχρονιστική χροιά της δήλωσης Κουράκη που κατά τη ΝΔ θυμίζει «Σταλινικό καθεστώς»
3) Στον αντισυνταγματικό χαρακτήρα της διάκρισης των πολιτών αναλόγως θρησκεύματος.
Αναλυτικά η δήλωση:
«Οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, χτύπησαν ξανά. Οι δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό! Γιατί: Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%. Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του. Δεύτερον, ζητά την φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ’ αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί. Τρίτον, είναι προφανές ότι κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος, αφού διαχωρίζει τους Έλληνες ανάλογα με την πίστη τους. Τέταρτον, έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, και με λάθος τρόπο, ανατρέπει την απόλυτη θέση του κόμματός του κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αφού το θρήσκευμα θα είναι προσδιοριστικό χαρακτηριστικό για την φορολόγηση των πολιτών. Περιμένουμε άμεσα από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το βασικότερο: Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον “ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ”, τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;».
Περιμένουμε εναγωνίως την – σίγουρη – απάντηση στην απάντηση της Νέας Δημοκρατίας.