Αντιστροφή του κλίματος επιδιώκει ο Σαμαράς στο Κατάρ

Με στόχο την αναστροφή του κλίματος και την προσέλκυση επενδύσεων ταξιδεύει την Τρίτη στην Ντόχα του Κατάρ για διήμερη επίσκεψη ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Κχαλίφα αλ Θάνι και τον πρωθυπουργό της χώρας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με την ηγεσία του εμιράτου, αναμένεται να βρεθούν τα υπό αποκρατικοποίηση ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου. Τον συνοδεύει ομάδα επιχειρηματιών που θα επιχειρήσει να κλείσει συμφωνίες στους τομείς των εμπορευματικών μεταφορών και της ενέργειας.
Συγκρατημένοι, λόγω των άσχημων εμπειριών που είχαν κατά το πρόσφατο παρελθόν στις επαφές τους με τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά παραταύτα πρόθυμοι να ακούσουν και να συζητήσουν προτάσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα, εμφανίζονται οι ιθύνοντες του Κατάρ εν αναμονή της πρώτης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ντόχα.

«Όσο περισσότερες επισκέψεις γίνονται από Έλληνες πολιτικούς ηγέτες τόσο το καλύτερο. Η σχέση πρέπει να καλλιεργηθεί. Μια επίσκεψη δεν φθάνει. Πρέπει να αποδείξει η ελληνική πλευρά ότι το ενδιαφέρον της είναι ειλικρινές και σταθερό, όχι ευκαιριακό και περιστασιακό» τονίζει στην «Κ» ο ελληνικής καταγωγής πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ντόχα και πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου ΗΠΑ – Κατάρ, Πατρίκιος Θήρος.
Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός και υφυπουργός Ανάπτυξης Χατζηδάκης και Μηταράκης αντίστοιχα, ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Ενέργειας Παπαγεωργίου και ο γγ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ κ. Μίχαλος.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος θα βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου συνεχίζει τις επαφές με ξένους επενδυτικούς οίκους με στόχο την παρουσίαση της προόδου που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία και τη σταθεροποίηση των τραπεζών

Πηγή: skai.gr