Τρεις παλιοί γνωστοί επιστρέφουν στο νέο «X-Men»

Μετά την είδηση ότι ο Χιου Τζάκμαν, ο Πάτρικ Στιούαρτ και ο Ίαν ΜακΚέλεν θα αναλάμβαναν και πάλι τους γνωστούς τους ρόλους στο «X-Men: Days of Future Past», άλλοι τρεις γνωστοί μας προστίθενται στο καστ της νέας μεταλλαγμένης ταινίας: η Άννα Πάκουιν, την Έλεν Πέιτζ και τον Σον Άσμορ θα υποδυθούν για άλλη μια φορά τη Rogue, την Kitty Pride και τον Iceman αντίστοιχα.

Την είδηση κυκλοφόρησε πρώτος ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Μπράιαν Σίνγκερ, στο twitter, γράφοντας: «Ενθουσιασμένος που μπορώ να καλωσορίσω την Άννα Πάκουιν, την Έλεν Πέιτζ και τον Σον Άσμορε στο “X-men: Days of Future Past” – ευχαριστώ Μπρετ Ράτνερ [σ.σ. ο σκηνοθέτης της ταινίας «X-Men: The Last Stand»] που τους άφησες να ζήσουν!».

Αν και η ταινία είναι σίκουελ του…πρίκουελ «X-Men: First Class», η ιστορία της έχει λαμβάνει χώρα σε δύο χρονικές περιόδους και άρα έχει χώρο για χαρακτήρες της δεκαετίας του 60/70 και του σήμερα, αν και, αφού οι πραγματικοί πρωταγωνιστές θα είναι λογικά οι χαρακτήρες του Μάικλ Φασμπέντερ, του Τζέιμς ΜακΑβόι, της Τζένιφερ Λόρενς και των άλλων μεταλλαγμένων του παρελθόντος, είναι μάλλον απίθανο οι Πάκουιν, Πέιτζ και Άσμορ να έχουν μεγάλους σε διάρκεια ρόλους.

Βέβαια, ο χαρακτήρας της Kitty παίζει σημαντικό ρόλο στο κόμικ – είναι αυτή που επιστρέφει πίσω στο παρελθόν για να προειδοποίησει τους τότε X-Men για το δυσοίωνο μέλλον και να τους κινητοποιήσει – αλλά σύμφωνα με τις ήδη υπάρχουσες ταινίες, δεν έχει ακόμη γεννηθεί την δεκαετία του ’60 κάνοντας τους φαν να υποθέτουν ότι το ταξίδι στο παρελθόν θα το κάνει ίσως ο Τσάρλς Εξέβιερ. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι δεν θα επιχειρήσουν να αναθερμάνουν το βαρετό ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στους τρεις αυτούς ήρωες…

«Νομίζω οι φαν θα μείνουν ευχαριστημένοι»

Μιλώντας στο περιοδικό Empire, ο Μπράιαν Σίνγκερ δήλωσε ενθουσιασμένος με την πορεία του πρότζεκτ, που εξελίσσεται σε κάτι παραπάνω από ένα απλό σίκουελ. «Είναι επικό. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η ταινία. Θα ενώσουμε και τα δύο καστ. Πάντως έχουμε βρει έναν τρόπο αφήγησης που βγάζει νόημα. Συζητούσα για δύο ώρες με τον Τζέιμς Κάμερον για ταξίδι στο χρόνο, την θεωρία των χορδών, την έννοια των πολλαπλών σύμπαντων και όλα αυτά. Πρέπει να δημιουργήσεις τους δικούς σου κανόνες και να μείνεις σε αυτούς. Και υπάρχουν κάποιοι μηχανισμοί στους “X-Men”, κάποιες δυνάμεις, αντιλήψεις και χαρακτήρες που το κάνουν δυνατό αυτό. Στο κόμικ βέβαια συμβαίνουν εκατομμύρια πράγματα οπότε πρέπει να το αποστάξουμε. Αλλά νομίζω οι φαν θα μείνουν ευχαριστημένοι.»

Όλες οι προηγούμενες ταινίες του κόσμου των X-Men θα ληφθούν υπόψη – ναι, ακόμη και το κάπως απογοητευτικό «The Last Stand» του Μπρετ Ράτνερ. «Δεν θα πάρω απλώς τις δικές μου δύο ταινίες και το “First Class” και θα τις ενώσω. Παίρνω υπόψη μου όλο το σύμπαν που έχει διαμορφωθεί επί της οθόνης και το σέβομαι, το επεξεργάζομαι. Έχει πάρει διάφορες κατευθύνσεις οπότε θα χρειαστεί ένα σουλούπωμα, αλλά δεν τις αγνοώ.»

Η ταινία προγραμματίζει την έναρξη των γυρισμάτων μέσα στους επόμενους μήνες και θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουλίου του 2014.

ego.gr