Γενική απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11 π.μ στο Πεδίον του Άρεως, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Σαν αιχμή των αιτημάτων της απεργίας η ΓΣΕΕ θέτει, «την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» και τη λήψη «ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανακούφιση των ανέργων».
Η Συνομοσπονδία ζητά ακόμη, την «ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης».
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι για τα συνδικάτα παραμένουν διεκδικούμενα «το σύνολο των οικονομικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές» ενώ σημειώνει, ότι «τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, επιβάλουν τη μέγιστη ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας, στον κοινό αγώνα για την ικανοποίηση των κοινών προβλημάτων».