Καταζητούμενοι για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» στους συλληφθέντες της Κοζάνης

Άρωμα τρομοκρατίας έχει το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε, λίγο μετά τις 10:00 στο Βελβεντό της Κοζάνης, με ομάδα 10 κουκουλοφόρων να εισβάλει ταυτόχρονα στο Ταχυδρομικό κατάστημα και στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας.

Λίγο πριν το μεσημέρι οι αστυνομικοί εντόπισαν 3 ύποπτους στην περιοχή της Βέροιας και τους συνέλαβαν, ενώ ένας ακόμη από τους άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε ένα όχημα με διακριτικά ασθενοφόρου το οποίο φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες στη ληστεία.
Δύο από τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν είναι καταζητούμενα -εκκρεμούν εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης- για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος».
Στην κατοχή των συλληφθέντων, όλοι τους ελληνικής καταγωγής, βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ο οποίος εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε εγκληματικές πράξεις. Μέχρι στιγμής πάντως οι συλληφθέντες που έχουν οδηγηθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, αρνούνται να μιλήσουν στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την ανάκριση.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των ασύλληπτων δραστών συνεχίζονται, με πηγές της Αντιτρομοκρατικής να αναφέρουν ότι πρόκειται για φοιτητές από την Αθήνα. Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν, παράλληλα, στοιχεία για γιάφκες.
Ταυτόχρονη ληστεία με μεγάλη λεία
Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ. Απαίτησαν τα χρήματα από τους υπαλλήλους. Άρπαξαν περίπου 5.000 ευρώ από το Ταχυδρομείο ενώ απέσπασαν και 200.000 ευρώ από το υποκατάστημα της Αγροτικής. Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία.
Εντοπίστηκαν λίγη ώρα μετά τη ληστεία, κάτω από την περιοχή Σκεπασμένο στο Βελβεντό, τα δύο Ι.Χ. με τα οποία αρχικώς είχαν διαφύγει οι δράστες της ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης. Tο αξιοσημείωτο είναι πως και τα δύο Ι.Χ. ήταν «λουσμένα» στη χλωρίνη, ώστε να μην υπάρχουν ίχνη δαχτυλικών αποτυπωμάτων και βιολογικό υλικό.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, δύο εκ των συνεργών τους στην προσπάθεια να διαφύγουν ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε Κοζανίτης οδοντίατρος και εκινείτο στην περιοχή της Καστανιάς Ημαθίας. Αφού τον αποβίβασαν μπήκαν μέσα και εξαφανίστηκαν.

Σημειώνεται ότι και άλλες φορές στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι ομάδες αντεξουσιαστών έχουν επιχειρήσει παρόμοιες επιθέσεις στην Εύβοια, στην Πάρο και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Newpost.gr