Αβραμόπουλος: Επενδύσεις και τουρίστες από τη Γαλλία

 Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συναντήθηκε στο Παρίσι με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόθεση των Γάλλων να επενδύσουν στη χώρα μας ή να κάνουν κοινές επενδύσεις με την Ελλάδα.

Κατά την ομιλία του, ο Λοράν Φαμπιούς, είπε μεταξύ άλλων ότι: “Η Γαλλία ήταν στο πλευρό της Ελλάδας και παραμένει, γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα της Ευρώπης. Με το φίλο και ομόλογό μου Δημήτρη μιλήσαμε για θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, της Ευρώπης φυσικά, καθώς στο τέλος αυτής της εβδομάδας υπάρχει ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με τις δημοσιονομικές προοπτικές, και επιπλέον ηΕλλάδα θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ το 2014”.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε: “Όπως ειπώθηκε, η συνάντησή μας αφιερώθηκε σε μεγάλο μέρος, στην οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, όπως και στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020. Σημείωσα τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα, ιδίως ως προς τη, θεαματική θα έλεγα, μείωση του ελλείμματος”.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το εάν η Γαλλία σκέφτεται το ενδεχόμενο επενδύσεων στην Ελλάδα, ο Γάλλος Υπ.Εξ. απάντησε: «Υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στην Ελλάδα σε σχέση με την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης. Κάθε φορά που υπάρχουν σχέδια που μπορούν να υλοποιηθούν και στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν γαλλικές εταιρείες εμείς είμαστε απολύτως ευτυχείς.

Μπορούν επίσης να υπάρξουν κοινές επενδύσεις σε τρίτες χώρες. Και επιπλέον υπάρχει ήδη συνεργασία σε τεχνικούς τομείς όπως η εκπαίδευση και η τεχνολογία. Η συνεργασία πρέπει να αφορά όλα τα πεδία».
Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος πως «ήδη η Γαλλία είναι ο τρίτος επενδυτής στην Ελλάδα..», ενώ ο κ. Φαμπιούς συμπλήρωσε πως ελπίζει «ότι αυτό θα διευρυνθεί».

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ολοκλήρωσε επισημαίνοντας, πως «και αυτή τη χρονιά αναμένουμε ότι θα επισκεφθεί τη χώρα μας ένας πολύ μεγάλος αριθμός Γάλλων τουριστών. Ίσως μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά».