Η Ελληνίδα σουλτάνα της Γαλατασαράι

Παντρεμένη με τον πάμπλουτο Ουνάλ Αϊσάλ και πρόεδρο της Γαλατασαράι, του πιο δημοφιλούς ποδοσφαιρικού συλλόγου της γείτονος χώρας, κάθε εμφάνισή της γίνεται πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο.

Η γνωριμία της όμορφης Ελληνίδας με τον Τούρκο επιχειρηματία κρύβει ένα ρομαντικό love story. Ενα όμορφο καθημερινό κορίτσι, με εκπληκτικά μπλε μάτια, που όμως ο κοσμογυρισμένος 72χρονος Τούρκος επιχειρηματίας ερωτεύτηκε από την πρώτη ματιά. Κανείς και περισσότερο εκείνη δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια…

Η 41χρονη σήμερα Φανή μεγάλωσε σε μια μεσοαστική οικογένεια στην Πεύκη και έχει έναν αδελφό, τον Δημήτρη, στον οποίο τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία. Σπούδασε δημοσιογραφία και εργάστηκε για τηλεοπτικές εκπομπές πίσω από τις κάμερες. Οι φίλοι της την περιγράφουν ως ομιλητική, αυθόρμητη και ιδιαίτερα ζεστό άνθρωπο. Οπως λένε χαρακτηριστικά: «Η Φανή νοιάζεται, συντρέχει τους φίλους της και πάντα είναι πρόθυμη να τους ακούσει και να δώσει τη συμβουλή της. Το κυριότερο όμως είναι ότι και μετά τον γάμο της με τον Ουνάλ δεν απομακρύνθηκε από τις φιλίες που είχε πριν». Είναι λάτρης του αθλητισμού, μάλιστα η ίδια γυμνάζεται αρκετά και είναι φανατική ποδοσφαιρόφιλος. Φίλαθλος της ΑΕΚ, πριν από τον γάμο της παρακολουθούσε ανελλιπώς τα παιχνίδια του Δικέφαλου αλλά και της Εθνικής μας ομάδας ενώ είχε ταξιδέψει μέχρι την Πορτογαλία για το Euro 2004. Οι φίλοι της ισχυρίζονται ότι δεν θα μπορούσαν να τη φανταστούν ποτέ δίπλα σε έναν άνδρα που δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο.

Δεν πίνει καθόλου αλκοόλ, της αρέσει πολύ ο χορός και αγαπά τα ελληνικά νησιά και κυρίως τη Μύκονο. Μάλιστα πέρυσι το καλοκαίρι ταξίδεψε μέχρι το νησί των Ανέμων προκειμένου να ακούσει τη συναυλία που έδωσε εκεί ο Αντώνης Ρέμος.

Η γνωριμία στη Βουλιαγμένη

Η Φανή με τον σύζυγό της Ουνάλ Αϊσάλ σε νυχτερινή έξοδό τους στην Τουρκία. Η όμορφη Ελληνίδα ανεβάζει το κέφι χορεύοντας ζεϊμπέκικο.

Η Φανή με τον σύζυγό της Ουνάλ Αϊσάλ σε νυχτερινή έξοδό τους στην Τουρκία. Η όμορφη Ελληνίδα ανεβάζει το κέφι χορεύοντας ζεϊμπέκικο.

Με τον Ουνάλ Αϊσάλ γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2006 στη Βουλιαγμένη. Ο Τούρκος επιχειρηματίας επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα συνδυάζοντας τις επαγγελματικές επαφές με τις διακοπές. Ετσι λοιπόν και εκείνο το καλοκαίρι είχε έρθει με το σκάφος του, το οποίο είχε αράξει στον κόλπο της Βουλιαγμένης. Η Φανή με μια παρέα φίλων της βρίσκονταν σε ένα τέντερ (σκαφάκι) και έκαναν μια βόλτα στην εκεί θαλάσσια περιοχή. Περνώντας δίπλα από το σκάφος του Τούρκου μεγιστάνα εκείνος τους χαιρέτισε και κάλεσε την παρέα να ανέβει για έναν καφέ.

 

Μαζί του βρίσκονταν και κάποιοι Ελβετοί καλεσμένοι του κυρίως τραπεζίτες και επιχειρηματίες. Ετσι ξεκίνησε η γνωριμία τους και όπως λέγεται ο έρωτας από την πλευρά του Αϊσάλ ήταν κεραυνοβόλος. Οι δύο παρέες έδωσαν ραντεβού κατόπιν για δείπνο στο γνωστό παραλιακό εστιατόριο «Ιθάκη». Το φλερτ του Τούρκου επιχειρηματία ήταν επίμονο αλλά πήρε αρκετό καιρό μέχρι η γνωριμία τους να εξελιχθεί σε σχέση.

Η Ελληνίδα σουλτάνα της Γαλατασαράι

Το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο το 2008 στη Νέα Υόρκη και έκτοτε μοιράζει τη ζωή του μεταξύ της αμερικανικής μεγαλούπολης, της Γενεύης και της Κωνσταντινούπολης, ενώ την Ελλάδα την επισκέπτονται κυρίως τα καλοκαίρια. Το 2012 γεννήθηκε στη Γενεύη η 8 μηνών σήμερα κόρη τους, Αλίν. Οι φίλοι τους λένε πως ο Ουνάλ Αϊσάλ δεν είναι απλώς ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας, αλλά πρόκειται για έναν κοσμοπολίτη, εξαιρετικά μορφωμένο και ενδιαφέρον άνθρωπο. Η ζωή της Φανής Γραμματικογιάνη δίπλα του άλλαξε από τη μια μέρα στην άλλη και εκείνη κινείται με άνεση πλέον στα τέσσερα σημεία του πλανήτη. Μπορεί στην Ελλάδα να μην εμφανίζεται συχνά αλλά στη γείτονα χώρα συμμετέχει σε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ενώ θεωρείται από τις πιο καλοντυμένες και κομψές γυναίκες της Τουρκίας.

Μαζί του και στο γήπεδο

Κάθε καλοκαίρι επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά

Κάθε καλοκαίρι επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά

Η Φανή συνοδεύει τον σύζυγό της όχι μόνο στα ταξίδια αλλά και στο γήπεδο, όπου μάλιστα έχει και έντονη παρουσία, παθιάζεται και συμμετέχει ως φίλαθλος ενεργά την ώρα του αγώνα. Γι’ αυτό και οι οπαδοί της Γαλατασαράι την αγαπούν και την αποκαλούν χαρακτηριστικά ως «η ευτυχία του προέδρου». Η αδυναμία που της έχει ο Αϊσάλ είναι εμφανής, ενώ συχνά την προσφωνεί χαϊδευτικά και barbie. Γι’ αυτό ονόμασε, προς χάριν της, Barbie και το σκάφος 50 μέτρων, το οποίο αγόρασε πρόσφατα. Το ζευγάρι διατηρεί στενή φιλία με τη Μαριάννα Λάτση με την οποία συναντήθηκαν και το περασμένο καλοκαίρι στις διακοπές με το σκάφος τους στα ελληνικά νησιά.

 

Ο βαθύπλουτος Αϊσάλ σπούδασε Νομικά στην Τουρκία και στην Ελβετία. Το 1974 ίδρυσε τη δική του εταιρεία Unit International στις Βρυξέλλες, η οποία στην αρχική της μορφή ήταν καθαρά εμπορική, με έντονη δραστηριότητα στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Από το 1984 και μετά ο Αϊσάλ εισέρχεται επιχειρηματικά στον χώρο του πετρελαίου, της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου μετατρέποντας πλέον την Unit International σε έναν ενεργειακό γκουπ-κολοσσό με 23 εταιρείες, ο οποίος έχει εξαπλωθεί στην Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Γαλατασαράι δεν δίστασε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει τους Ντρογκμπά και Σνέιντερ, ενώ δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει σε νέες μεταγραφικές «βόμβες»

Ο πρόεδρος της Γαλατασαράι δεν δίστασε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει τους Ντρογκμπά και Σνέιντερ, ενώ δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει σε νέες μεταγραφικές «βόμβες»

Μεταξύ άλλων διαθέτει τέσσερα εργοστάσια πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Τουρκία, πέντε ενεργειακές μονάδες στον Ιράν, ένα πάρκο φωτοβολταϊκών στην Κροατία, το μεγαλύτερο σε έκταση πάρκο ανεμογεννητριών στη Βουλγαρία ενώ έχει επενδύσει στην κατασκευή εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία. Επιπλέον, το γκρουπ του δραστηριοποιείται στις κατασκευές, στη βιοτεχνολογία και στον τουρισμό με τέσσερα ξενοδοχεία ανάμεσά τους και το 5άστερο Les Ottomans στην Κωνσταντινούπολη.

Το 1999 ο Ουνάλ Αϊσάλ τιμήθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο ως ο καλύτερος Τούρκος επιχειρηματίας που εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό. Το 2011 η περιουσία του υπολογιζόταν στα 800 εκατ. δολάρια, ποσό που σήμερα θεωρείται ότι έχει αυξηθεί κατά πολύ. Ο ισχυρός επιχειρηματίας έχει ακόμα δύο κόρες τη 42χρονη Αλα και την 40χρονη Σεϊλά από τον γάμο του με την Αχού Κερίμογλου.

Μάγδα Λιβέρη magdaliveri@yahoo.gr