Βροχές, καταιγίδες και… σκόνη από την Αφρική! Η πρόγνωση του καιρού

 

 

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική χώρα και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά θα ειναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Περιορισμένη ορατότητα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λόγω μεταφοράς σκόνης από την Αφρική.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 Βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειονατολικοί 3 με 5 στο Ιόνιο βόρειοι πρόσκαιρα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ πρόσκαρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στα νότια λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Άνεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή:ΝεςσΙτ.γρ