Τι ξεχνάει η New York Times

Το νέο άρθρο των “New York Times”, με το χιλιοειπωμένο: “Οι Έλληνες δεν μπορούν πάντα να παίρνουν χωρίς να κάνουν τίποτα” αδικεί και την εφημερίδα και τους αναγνώστες της. Και είναι πολλοί!

Είναι περίεργο πως μεγάλες εφημερίδες διολοισθαίνουν σε μίζερες αναλύσεις. Οι Έλληνες δεν είναι άμοιροι ευθυνών για την σημερινή κατάσταση. Ωστόσο δεν είναι οι μόνοι που φταίνε.  Όποιος θέλει να δει τα λάθη των Ελλήνων πολιτών, πρέπει να μπορεί να δει και τις πανούργες κερδοσκοπικές “παγίδες” των Τραπεζών, πολλές από τις οποίες είναι ξένες και όχι ελληνικές!

Όποιος θέλει να κριτικάρει την καλοπέραση των Ελλήνων με δανεικά, πρέπει να είναι έτοιμος να αποδεχθεί και τις ευθύνες εκείνων που τον έσυραν στο βαθύ κρατικό δανεισμό χρεώνοντάς του υπέρογκα ποσά για εξοπλισμούς που δεν θα τους χρειαζότανε εάν οι Ευρω-σύμμαχοι ανελάμβαναν την ευθύνη των κοινών συνόρων προς την Ανατολή…

Όποιος θέλει να κατηγορήσει τους Έλληνες πολιτικούς, πρέπει να μπορεί να σταθμίσει το απροσδόκητο βάρος που επωμίσθηκαν από την κατάρευση των αμερικανικών οικονομικών κολοσσών!

Είναι περίεργο που εφημερίδες της περιοπής των ΝΥΤ δεν φαίνεται να μπορούν να αντιληφθούν (ούτε σε επίπεδο ρεπορτάζ) αυτές τις στοιχειώδεις αλήθειες…

Για την ΡΗΡ,

Χ.Μαλ.