Τραυματίας για δωρεάν λαχανικά!

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, μοίρασαν μέσα σε δύο ώρες δωρεάν 50 τόνους οπωροκηπευτικών προϊόντων σε ανέργους, πολυτέκνους και συνταξιούχους πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για το υψηλό κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων.
Οι πολίτες που έφτασαν κατά χιλιάδες στο υπουργείο για να πάρουν μερικά τρόφιμα λόγω κακής οργάνωσης των παραγωγών στοιβάχτηκαν σαν κουβάρι με αποτέλεσμα να σημειωθεί και τραυματισμός! Ο νεαρός σπρώχτηκε από τον κόσμο και έπεσε πίσω χτυπώντας το κεφάλι του. Μηχανή του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ταυτόχρονα, οι παραγωγοί της της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών μοιράζουν φυλλάδια με τα αιτήματά τους και προϊόντα τους σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους.

Οι παραγωγοί διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια, καθώς και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.

Το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους.

Ειδικότερα, 12:00 με 13:00 θα κλείσουν οι δρόμοι στα μπλόκα του Δομοκού, της Φθιώτιδας, του Κάστρου Βοιωτίας και της Θήβας ενώ 14:00 με 15:00 στα μπλόκα των Φερρών Αλεξανδρούπολης, της Χρυσούπολης, της Δράμας των Ν. Κερδυλλίων, των Κουφαλίων και του Κιλκίς.

Το θέμα των αγροτικών κινητοποίησεων θα τεθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα (18:00).

Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθούν τόσο τα αιτήματα των αγροτών, όσο και ο τρόπος αντιμετώπισης της πολυήμερης κινητοποίησης.