Δέκα νεκροί από τη χιονοθύελλα που σαρώνει τις Ανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ

Η πρωτοφανής χιονοθύελλα που σαρώνει τις τελευταίες μέρες τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ έχει κοστίζει τη ζωή σε 10 ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα αγόρι μόλις 11 ετών.

Το παιδί και ο πατέρας του προσπάθησαν να βρουν λίγη ζεστασιά στο αυτοκίνητό τους αλλά δηλητηριάστηκαν από το μονοξείδιο του άνθρακα, γιατί η εξάτμιση του αυτοκινήτου ήταν καλυμμένη από χιόνι! Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί. Δυο νεκροί υπάρχουν και στον Καναδά από την κακοκαιρία.

Σε αρκετές περιοχές το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο. Συνεργεία και απλοί πολίτες δίνουν τη δική τους μάχη για να καθαρίσουν τους δρόμους. Εργάτες από τη Νέα Υόρκη έως τη Βοστώνη δουλεύαν όλη τη νύχτα, σύμφωνα με το Fox News για να είναι καθαροί οι δρόμοι αλλά και για να απεγκλωβίσουν οδηγούς που είχαν «κολλήσει» στο χιόνι.

Περίπου 400.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι πλέον βυθισμένα στο σκοτάδι, ενώ σε πολλές περιοχές την ανατολικής ακτής τα σχολεία θα μείνουν κλειστά τη Δευτέρα.
Πολλοί εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους γιατί το χιόνι ήταν τόσο πολύ, που οι πόρτες δε μπορούσαν να ανοίξουν.

Εξαιτίας της χιονοκαταιγίδας Nemo, εκατοντάδες πτήσεις έχουν ματαιωθεί, ενώ περίπου 200 οδηγοί αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους γιατί εγκλωβίστηκαν στο δρόμο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Πηγή: NewsIt.gr