Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός για την απαγωγή του Έλληνα πολίτη στην βόρεια Νιγηρία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή Έλληνα πολίτη στη βόρεια Νιγηρία ενημερώθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τηρεί ενήμερο για όλες τις εξελίξεις τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς ο κ. Αβραμόπουλος είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της  Ιταλίας Τζ. Τέρτσι για το συντονισμό και την από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι δύο Αξιωματικοί σύνδεσμοι της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στην Ελληνική Πρεσβεία στη Νιγηρία συντονίζονται με τους ομολόγους τους, των ενδιαφερόμενων χωρών, και βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές της Νιγηρίας.

Σημειώνεται τέλος, ότι έχει τεθεί σε ετοιμότητα κρατικό αεροσκάφος για την περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου από την Αθήνα στη Νιγηρία.
ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε κατασκευαστική εταιρεία στη Νιγηρία και απήγαγαν επτά ξένους εργαζόμενους από την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Ιταλία και το Λίβανο, ενώ σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας της εταιρείας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν απαχθεί ένας Έλληνας, ένας Βρετανός, ένας Ιταλός και τέσσερις Λιβανέζοι.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την απαγωγή ενός Έλληνα πολίτη που εργάζεται στην εταιρεία Setraco στη Νιγηρία.

«Η πρεσβεία της Ελλάδος στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νιγηρίας, τις άλλες ενδιαφερόμενες πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Και το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι ένας ιταλός πολίτης απήχθη κατά την επιδρομή, αλλά αρνήθηκε να κάνει γνωστό το όνομά του ή την ηλικία του.
Στη Βηρυτό, αξιωματούχος της λιβανέζικης κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι έχουν απαχθεί δύο Λιβανέζοι που εργάζονταν στη Setraco.
«Έγινε μια επίθεση το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco στον τομέα της πόλης της Τζάμα (200 χλμ. από την πόλη Μπαουτσί) από άγνωστους ένοπλους» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας του Μπαουτσί, Μοχάμεντ Λάνταν.
«Επτά εργαζόμενοι της εταιρείας απήχθησαν. Σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας του χώρου» δήλωσε ακόμη, προσθέτοντας πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες.
Οι δράστες είχαν προηγουμένως επιτεθεί στη φυλακή και σε ένα αστυνομικό τμήμα στην ίδια πόλη, αλλά απωθήθηκαν, δήλωσε ακόμη ο Λάνταν.

Newsroom ΔΟΛ

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Απαγωγή Έλληνα πολίτη στη βόρεια Νιγηρία απασχοληθεί τις ελληνικές αρχές.

Έλληνας πολίτης, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Setraco στη Νιγηρία, απήχθη το Σάββατο βράδυ, μετά από επίθεση ενόπλων στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας, στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας.  Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, απήχθησαν συνολικά επτά άτομα.

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νιγηρίας, τις άλλες ενδιαφερόμενες Πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος.
Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο.