Στήριξη στην Ελλάδα από την επίσκεψη Ολάντ την Τρίτη

Στην  Αθήνα φθάνει την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά  Ολάντ. Ο Γάλλος πρόεδρος θα συνμοδεύεται από τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπερνάρ  Καζνέβ και αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη  Σαμαρά και ενδεχομένως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο  Βενιζέλο.

Ο κ. Ολάντ που δεν θα συναντηθεί σίγουρα με τους κυρίους Φώτη  Κουβέλη και Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να παράσχει δημόσια στήριξη στην  προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Σαμαράς  αναμένεται να θέσει στον Γάλλο πρόεδρο τα ζητήματα του λάθους πολλαπλασιαστή, της λαθρομετανάστευσης και της ανεργίας που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και για τη   Γαλλία.

Από την πλευρά του, ο κ. Ολάντ, όπως άλλωστε είχε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν  και ο προκάτοχός του Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να θέσει το θέμα της αγοράς από  την Ελλάδα των έξι φρεγατών FREMM που εκκρεμεί λόγω της οικονομικής κρίσης στην  Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ολάντ κομίζει νέα πρόταση για την απόκτηση των  φρεγατών με μια μέθοδο leasing που θα μετακυλίσει την πληρωμή στο μέλλον.

Παράλληλα, ο κ. Ολάντ αναμένεται να εκφράσει το  έντονο ενδιαφέρον της  γαλλικής Total για τις έρευνες υδρογονανθράκων που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον  εντός της ελληνική ΑΟΖ