Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Ολάντ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, μετά από την χθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα.

 

Για μία επίπλαστη εικόνα αισιοδοξίας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς περιορίζει τις διεθνείς επαφές της χώρας στο επίπεδο της επικοινωνιακής διαχείρισης για τη δημιουργία μιας επίπλαστης εικόνας αισιοδοξίας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας δεν μπορούν να έρθουν μέσα από τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας που εξαθλιώνει την Ελλάδα και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη.

«Δεν μπορούν να έρθουν από έναν πρωθυπουργό και από μία κυβέρνηση δεσμευμένους στα μνημόνια, που δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε το λάθος του ΔΝΤ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και παραμένουν άφωνοι στο ευρωπαϊκό επίπεδο, δίχως να έχουν προβάλει καμία θέση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση», καταλήγει.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, υποστήριξε ότι «ο κ. Σαμαράς αντί να απαιτήσει από τον κ. Ολάντ την διαγραφή του επονείδιστου χρέους, άνοιξε τον δρόμο προκειμένου μετά την κ. Μέρκελ και την παρέα της να βάλει χέρι στα ασημικά της πατρίδας μας και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και η Γαλλία».

ΚΚΕ

Υποκρισία καταλόγισε στους κ.κ. Σαμαρά και Ολάντ το ΚΚΕ, κατηγορώντας τους πως «παριστάνουν προκλητικότατα ότι νοιάζονται για το δράμα των ανέργων και των λαών, τη στιγμή που είναι συνυπεύθυνοι για την πολιτική της  ΕΕ που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και ειδικά των νέων».

«Μέγιστη», σύμφωνα με το ΚΚΕ, «είναι και η υποκρισία τους για την ιμπεριαλιστική πολεμική επιδρομή που έχει εξαπολύσει η Γαλλία στο Μάλι της Αφρικής, για την οποία ο Ολάντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης. Είχαν το θράσος να την εμφανίζουν ως προσπάθεια σταθεροποίησης».

Καταλήγοντας το ΚΚΕ τονίζει πως «οι συνεταίροι της ελληνικής πλουτοκρατίας και οι φίλοι της κυβέρνησης  και των κομμάτων της αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά εχθροί και επικίνδυνοι για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα συμφέροντα λαού» και σημειώνει ότι «τα κόμματα που έλεγαν ότι ο Ολάντ φέρνει νέο φιλολαϊκό αέρα στην ΕΕ πρέπει τώρα να απολογηθούν στο λαό για τα ψέματά τους».