Μετά τον Ολάντ οι Τούρκοι “αναβάθμισαν” τις προκλήσεις στο Αιγαίο!

Μόλις λίγες ώρες μετά από την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, τις ανακοινώσεις στήριξης για την ΑΟΖ και τις πληροφορίες για προμήθεια φρεγατών Fremm και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας από τη Γαλλία, οι Τούρκοι έδειξαν τις διαθέσεις τους. Μία κορβέτα του ναυτικού τους έκανε “βόλτα” στο Αιγαίο”.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ:

Η τουρκική κορβέτα “BOZCAADA”, προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε την 20η Φεβρουαρίου (11:00) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μυκόνου και Ν. Νάξου. Στη συνέχεια με Δυτική πορεία κινήθηκε Βόρεια Ν. Πάρου και κατόπιν με Νότια πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου – Ν. Αντίπαρου και εξήλθε από τα Ελληνικά Xωρικά Ύδατα στις 14:30 μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος,  καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

Φρεγάτες

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ελληνική πρόταση – και όχι γαλλική – είναι τα περί ενοικίασης από την Γαλλία 2 φρεγατών και 4 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας για ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού.  Ο κ. Σίμος Κεδίκογλου,  μιλώντας σε διάφορους ραδιοσταθμούς, ανέτρεψε την εικόνα που είχε διαμορφωθεί μέχρι τώρα.
Να ολόκληρος ένας από τους διαλόγους που είχε στο πλαίσιο συνεντεύξεων του ο κ Κεδίκογλου:

ΜΑΝΕΣΗΣ ( Αλφα ) :  Επιβεβαιώνετε ή διαψεύδετε την πληροφορία περί ενοικίασης φρεγατών;   Να υπενθυμίσουμε στους ακροατές ότι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα το ότι έρχεται να πουλήσει οπλικά συστήματα ο κ. Ολάντ, το διέψευσε και εδώ να διευκρινίσουμε ακριβώς, τί γίνεται με τις φρεγάτες και τα αεροσκάφη;

Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:  <<Εμείς ζητήσαμε, επειδή έχουμε αμυντικές ανάγκες και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, δεν παραμελούμε την αμυντική θωράκιση της χώρας και αναζητούμε λύσεις, αυτό που προτείναμε στους Γάλλους είναι να μας ενοικιάσουν δύο φρεγάτες και τέσσερα αεροσκάφη παρακολούθησης.  Η πρότασή μας αυτή συζητείται και το επαναλαμβάνω είναι κάτι που τέθηκε από εμάς, γιατί πρέπει να φροντίσουμε την αμυντική μας θωράκιση,  πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι στο Αιγαίο θα είναι ήρεμα τα νερά>>.

Και η Αγία Σοφία

Στις Τουρκικές προκλήσεις συμπεριλαμβάνεται και η Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως. Πρόσφατα κάποιος Τούρκος “πολίτης” κατέθεσε “αίτημα” να μετατραπεί και πάλι σε τζαμί και η τουρκική Βουλή …έσπευσε να συστήσει Επιτροπή να εξετάσει το …”αίτημα”!

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο Γιάννης Μιχελάκης, κατέθεσε ερώτηση στην ελληνική Βουλή, προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο (βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη).

«Οι Τούρκοι θα μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί . Τι θα κάνουμε γι’ αυτό;» αναφέρει στην ερώτησή του ο Γιάννης Μιχελάκης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτά: «Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας πολυάριθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (AKP) του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και Τούρκοι πολιτικοί, άλλων πολιτικών χώρων, εκδήλωσαν την πρόθεση να επαναλειτουργήσει ένα τμήμα ή ακόμη και ολόκληρη η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη ως τζαμί.

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με την προκλητική αυτή πρόταση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έλαβε ξεκάθαρη θέση σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, τονίζοντας ότι η Αγία Σοφία λειτούργησε ως Χριστιανική εκκλησία για περισσότερα από 1.000 χρόνια και υπό το πρίσμα αυτό, εάν πρόκειται να λειτουργήσει ως ναός λατρείας, θα πρέπει να ανοίξει ως Χριστιανικός ναός, διότι κτίστηκε ως εκκλησία και όχι ως τζαμί. Ποια είναι η θέση σας για το εν λόγω ζήτημα; Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να σταματήσουν εν τη γενέσει τους τα τουρκικά σχέδια για την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί;

VRAXO_632_355Η Ελληνική απάντηση

Μια ομάδα Ηρακλειωτών ξεκίνησε από την Ντία και σκοπεύει να φθάσει … ως τη Σαμοθράκη!

Η αρχή έγινε από την Ντία, όμως οι τέσσερις Ηρακλειώτες είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν ελληνική βραχονησίδα χωρίς τη γαλανόλευκη σημαία.

ΦΩΤΟ από το CretaLive ΦΩΤΟ από το CretaLive

Ο Μανόλης Μιζεράκης, ο Αντώνης Τσαπίνος, ο Γιώργος Παπουτσάκης και ο Μανόλης Βαρδάκης αποφάσισαν να μην αφήσουν κανένα να κάμψει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και να εκφράσει … διεκδικήσεις, κι έτσι ετοιμάζονται να φθάσουν … ως και τη Σαμοθράκη, για να μη μείνει καμία ελληνική βραχονησίδα χωρίς ελληνικό “σημάδι”.

ΦΩΤΟ από το CretaLive ΦΩΤΟ από το CretaLive

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Cretalive, βλέπετε τους τέσσερις Ηρακλειώτες, με φόντο το απέραντο γαλάζιο, να υψώνουν με υπερηφάνεια την ελληνική σημαία, ενέργεια που σκοπεύουν να επαναλάβουν όσες φορές χρειαστεί!