Κατηγορούμενος για απόπειρα φόνου ο αστυνομικός της υπόθεσης Πιστόριους

Ο επικεφαλής αξιωματικός της αστυνομίας στην υπόθεση Πιστόριους, ο Χίλτον Μπόθα, βαρύνεται με επτά κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας σε παλιότερο αιματηρό περιστατικό, όπως επιβεβαιώθηκε. Οι κατηγορίες είχαν αποσυρθεί προσωρινά αλλά η αστυνομία ανέφερε πως ενημερώθηκε την Τετάρτη ότι οι κατηγορίες επαναφέρθηκαν και ο αστυνομικός θα σταθεί στο εδώλιο το Μάιο. Παράλληλα, την Πέμπτη συνεχίζεται η ακρόαση για το εάν ο Πιστόριους θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τη δίκη του για τη δολοφονία της Στέενκαμπ.
«Μόλις την Τετάρτη ενημερωθήκαμε ότι οι κατηγορίες για απόπειρες φόνου επανήλθαν εναντίον του Χίλτον Μπόθα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ταξίαρχος Νέβιλ Μαλίλα. Ο Μπόθα πρόκειται να εμφανισθεί ενώπιον δικαστηρίου το Μάιο, είπε, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η υπόθεση που βαρύνει τον Μπόθα φαίνεται ότι αφορά περιστατικό το 2009, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, στο οποίο ο ίδιος και άλλοι δύο αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον μίνιβαν που δεν σταμάτησε σε έλεγχο.
Στο μεταξύ, ο νοτιοαφρικανός αθλητής Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος υποστηρίζει πως ο θάνατος της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ οφείλεται σε δυστύχημα, έφθασε με όχημα της αστυνομίας για την τρίτη ημέρα ακρόασης για την απελευθέρωσή του.
Το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί αύριο Παρασκευή για το αίτημα του αθλητή να αποφυλακισθεί. Ο Πιστόριους είναι ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης αφού πυροβόλησε επανειλημμένα τη νεαρή γυναίκα. Υποστηρίζει πως την σκότωσε νομίζοντας πως ήταν διαρρήκτης κρυμμένος στην τουαλέτα, αλλά η εισαγγελία δεν πείθεται και τον κατηγορεί ότι για δολοφονία εκ προμελέτης.

Newsroom ΔΟΛ