Fox News:Ο Παπανδρέου έριξε την Ελλάδα στα βράχια και τώρα έρχεται να διδάξει στο Κολούμπια

Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό εξαπολύει το αμερικανικόειδησεογραφικό δίκτυο Fox News. Με ειρωνικά σχόλια αποδοκιμάζει το πανεπιστήμιο που κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να “διδάξει τους φοιτητές πώς να διευθύνουν μιαοικονομία στην καταστροφή”.

Με ένα άκρως επιθετικό άρθρο το αμερικανικό δίκτυο Fox News χλευάζει τον πρωην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που καλείται από το School of International and Public Affairs, του Πανεπιστημίου του Κολούμπια, να διδάξει για την οικονομική κρίση.

“Μπορεί να θέλει να τους διδάξει πώς να διευθύνουν μια οικονομία στην καταστροφή” είναι η υποσημείωση τους άρθρου με τίτλο “Ελληνική Τραγωδία; Ο Παπανδρέου καλείται να διδάξει πως να διαχειριστείς μια κρίση!”

“O Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός που ήταν στο τιμόνι της Ελλάδας όταν τσακίστηκε πάνω στα βράχια της δημοσιονομικής καταστροφής, βρήκε μια δουλειά, να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Columbia, από όλα τα πράγματα, το πώς να διαχειρίζεσαι μια οικονομική κρίση” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ευρωπαϊκών οικονομικών υποθέσεων στο Competitive Enterprise Institute, Matthew Melchiorre, “είναι θετικό το γεγονός ότι οι φοιτητές θα λάβουν γνώση από πρώτο χέρι, από κάποιον που ήταν μέσα στην κατάσταση. Αλλά πρέπει επίσης να λάβουν υπόψιν τους το γεγονός ότι το κόμμα του, είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός υπερβολικού κράτους , κάτι που έγινε πρόβλημα από το 1981. Οι μη βιώσιμες υποσχέσεις του κόμματός του προς τον ελληνικό λαο, έχουν τώρα επιπτώσεις. Και αυτός συμμετείχε άμεσα στην δημιουργία όλων των προβλήματων που έχει η Ελλάδα σήμερα”.

“Ενα πράγμα που δεν θα πρέπει να διδάξει, είναι το πώς να διευθύνεις μια οικονομία. Μπορεί να θέλει να τους διδάξει πώς να διευθύνουν μια οικονομία στην καταστροφή” αναφέρει ο Desmond Lachman από το American Enterprise Institute. “Αντί να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διορθώσει τα οικονομικά της χώρας του, ο Παπανδρέου συνέχισε τις ίδιες πολιτικές μέχρι που η κρίση χρέους στην Ελλάδα έγινε το πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης” προσθέτει.

Κατα το ίδιο άρθρο, οι υπερασπιστές του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι είναι το κατάλληλο άτομο για να διδάξει για την διαχείριση μια οικονομικής κρίσης.

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου, σύμβουλος του Παπανδρέου, μιλάει στο Fox News και αναφέρει ότι ο Παπανδρέου εισήγαγε πολλές μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως η καταπολέμηση των πελατειακών σχέσεων και της έλλειψης διαφάνειας στις χρηματοπιστωτικές υποθέσεις στην Ελλάδα.

Όπως μάλιστα λέει, η σημερινή κυβέρνηση, με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά, ακολουθεί ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα, με εκείνο που εισήγαγε ο Παπανδρέου.

NewsIt.gr