Με έκτακτο Δελτίο ενημερώνει η ΕΜΥ για την επιδείνωση του καιρού- Βελτίωση από τις 1μ.μ.

 

Ώρα έκδοσης: 22/02/13 08:00
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-02-2013) ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΕΝΩ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 13.00 ΤΟΠΙΚΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

 

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια, όπου στο Κεντρικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές και τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά και νότια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα νότια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, με τη μέγιστη στην Ήπειρο να μην ξεπερνά τους 14 βαθμούς, 14 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη και από 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Σύμφωνα με το meteo, οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, όπου βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.
Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.
Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία βελτίωση από αργά απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

www.emy.gr