Κυπριακός Τύπος, 23 Φεβρουαρίου 2013

Το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Στ. Μαλά, η κόντρα Ανωτάτου Δικαστηρίου και Γενικού Εισαγγελέα και οι προβλέψεις της Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός Τύπος.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της γράφει για το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ μεταξύ των Ν. Αναστασιάδη και Στ. Μαλά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποδοκίμασε τις δηλώσεις του Γεν. Εισαγγελέα με αφορμή το θέμα της κατάσχεσης υπουργικών αυτοκινήτων και πως ο Π. Κληρίδης επέστρεψε στο Ανώτατο τους χαρακτηρισμούς. Αλλού κάνει λόγο για «σήμα κινδύνου από την Κομισιόν» και γράφει πως ακόμη πιο δύσκολες ώρες περιμένουν την κυπριακή οικονομία, καθώς η Κομισιόν προβλέπει ύφεση, υψηλή ανεργία και άλμα ελλειμμάτων.

Η «Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Και τώρα οι δυο τους» γράφει ότι με τη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία ανάμεσα στους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά έπεσε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει του αυριανού δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών. «Εικόνες αποκάλυψης και μια νεκρή από την κακοκαιρία στην Ελλάδα» γράφει αλλού η εφημερίδα, η οποία φιλοξενεί σχετικές φωτογραφίες. Γράφει ακόμα για τη σύγκρουση του Ανωτάτου με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Στα βαθιά με οικονομία» φιλοξενεί τις τελευταίες συνεντεύξεις των δύο υποψηφίων Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά πριν από την αυριανή μάχη. Αλλού γράφει ότι θέμα εικοσιτετραώρων και εν μέσω αλαλούμ είναι η υπογραφή «προσυμβολαίου» με τη Vopak για τερματικό πετρελαιοειδών στο Βασιλικό. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρει ότι με εισήγηση του Γεν. Εισαγγελέα αναμένεται να δοθεί προεδρική χάρη που θα ισοδυναμεί με μείωση της ποινής των καταδίκων κατά ¼.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδό της γράφει για την χθεσινοβραδινή, τελευταία πριν από τον β΄γύρο των εκλογών, τηλεμαχία, μεταξύ Στ. Μαλά και Ν. Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι «δεν απαντά ο Χάρης Γεωργιάδης για τις καταγγελίες σε βάρος του, σχετικά με τις παρανομίες με τους εργοδοτουμένους του που αποκάλυψε» η «Χ». Γράφει ακόμα ότι η Κύπρος θα πάρει 585 εκ. από τα Ταμεία Πολιτικής Συνοχής.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Τα τελευταία μηνύματα πριν από τη μεγάλη ημέρα» αναφέρει πως οι δύο εναπομείναντες προεδρικοί αντίπαλοι συγκρούστηκαν χθες βράδυ στο ντιμπέιτ ενόψει των αυριανών εκλογών. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε έρευνα σύμφωνα με την οποία δεκάδες χιλιάδες βρετανικά επίθετα έχουν πάψει να χρησιμοποιούνται στη διάρκεια των τελευταίων 100 χρόνων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής άφησε χθες ελεύθερο με εγγύηση τον Όσκαρ Πιστόριους.

(ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΑΧΡ)