Σε επενδύσεις από τη Ρωσία προσβλέπει η κυβέρνηση

«Η ρωσική πλευρά ανταποκρίνεται πολύ θετικά στις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» επισήμανε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά το πέρας ενημερωτικής συνάντησής του με την ηγεσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου παρουσιάζεται ο νέος επενδυτικός νόμος, που θα συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή» πρόσθεσε.

Κατά τη συνάντηση με την ηγεσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας αναλύθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας με Ρώσους επενδυτές σε παραδοσιακούς τομείς όπως τα αγροτικά προϊόντα και ο τουρισμός, αλλά και σχετικά νέες κατευθύνσεις διμερούς συνεργασίας, όπως οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η φαρμακοβιομηχανία και οι εξοχικές κατοικίες για τη ρωσική μεσαία τάξη.

Ο Σ. Κεδίκογλου χαιρέτισε την πολύ σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία και της ροής των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα και περιέγραψε σειρά ελκυστικών προοπτικών για Ρώσους επενδυτές, πέραν του επιβεβαιωμένου ρωσικού ενδιαφέροντος για τον παραδοσιακό κλάδο της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Τέτοιοι τομείς θα μπορούσαν να καταστούν οι μεταφορές σε συνδυασμό σιδηροδρόμων και κομβικών λιμανιών, όπως εκείνο της Θεσσαλονίκης, η συμπαραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων με προοπτικές εξαγωγών στην ευρωπαϊκή και τη ρωσική αγορά αντιστοίχως.

Νωρίτερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συναντήθηκε με τον Γιούρι Ουσακόφ, βοηθό του Βλαντιμίρ Πούτιν για θέματα διεθνών υποθέσεων και σήμερα θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της προεδρικής υπηρεσίας στο Κρεμλίνο Αλεξέι Γκρόμοφ, καθώς και με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Έχουν επίσης προγραμματιστεί συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Βλαντίμιρ Τιτόφ

Πηγή: Skai.gr

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.