Ο ελληνικός τουρισμός εφαλτήριο για την ανάπτυξη

«Ο ελληνικός τουρισμός θα μπορούσε να δώσει την απαραίτητη ώθηση για ένα νέο ξεκίνημα στην ελληνική οικονομία και να επαναφέρει την αισιοδοξία στη χώρα», τονίζει η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε δηλώσεις της στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».

Η υπουργός Τουρισμού απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αφήσουν τις απεργίες και να προσφέρουν και πάλι περισσότερη ασφάλεια στους τουρίστες. «Ακόμη κι αν οι απεργίες είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, στην παρούσα κατάσταση το εθνικό συμφέρον πρέπει να έχει προτεραιότητα», λέει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη, δεν είναι μόνον οι πολλές απεργίες και διαμαρτυρίες, αλλά είναι επιπλέον και η εικόνα την οποία μεταφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης, ενός κράτους του ευρώ που περνά κρίση, που έχουν οδηγήσει σε χειροτέρευση της κατάστασης στις κρατήσεις και σε δυσεπίλυτα προβλήματα του κλάδου και όντως «η κατάσταση ήταν αδιέξοδη».
Επισημαίνει συγχρόνως πως μέσα στους προηγούμενους μήνες, η κυβέρνηση έχει λάβει πολλά μέτρα, ιδιαίτερα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, για να καταστεί η Ελλάδα και πάλι ελκυστική για τους τουρίστες.
Αναφερόμενη στην φοροδιαφυγή σε πολλά τουριστικά κέντρα, η κα Κεφαλογιάννη εκφράζει την επιθυμία της να την αντιμετωπίσει με αυστηρότερες προδιαγραφές, έστω και αν πρόκειται για μια προσπάθεια «μαμούθ», καθώς «μια βαθιά ριζωμένη συνήθεια δεν αλλάζει από τη μια ημέρα στην άλλη».
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαίνεται ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης αποφέρουν ήδη πρώτους καρπούς, όπως διαπιστώνεται από τα επίκαιρα στοιχεία των ταξιδιωτικών πρακτόρων, σύμφωνα με τα οποία διαφαίνεται για φέτος και πάλι μικρή άνοδος στις κρατήσεις για Ελλάδα, ειδικότερα μάλιστα σε σχέση με τη μεγάλη πτώση που είχαν παρουσιάσει οι πρώτοι μήνες του περασμένου έτους.
Επισημαίνεται ότι κατά την περασμένη χρονιά επισκέφθηκαν την Ελλάδα 450.000 Αυστριακοί ενώ το 2010 ο αριθμός τους είχε ανέλθει στις 500.000.

– See more at: newpost.gr