Μέχρι τις 31 Μαϊου οι νέες ρυθμίσεις στη Βουλή

 

– Μέχρι τις 31 Μαϊου οι νέες ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα στη Βουλή – Το νέο νομοσχέδιο φέρνει οριστική λύση για τις μικρές αυθαιρεσίες – Δεν νομιμοποιούνται αυθαίρετα σε παραλίες, δάση και μνημεία

 

Στην τελική φάση της ετοιμασίας του βρίσκεται το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των  αυθαιρέτων και των ημιυπαίθριων χώρων που έχουν διαμορφωθεί καθ’ υπέρβαση των πολεοδομικών κανόνων και που έχουν ανεγερθεί πριν από το τέλος Ιουλίου του 2011.
Συμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, στο υπουργείο Περιβάλλοντος γίνονται συνεχείς συσκέψεις και διαβουλεύσεις προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου με στόχονα δημοσιοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, να τεθεί στη συνέχεια σε διαβούλευση κι όπως εκτιμούν από το υπουργείο, να έχει ψηφιστεί πριν από την εκπνοή της παράτασης της προθεσμίας που έχει δοθεί για την υποβολή των δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων.
Η προθεσμία λήγει στις 31 Μαΐου 2013 και από το ΥΠΕΚΑ τονίζουν πως δεν θα υπάρξει άλλη παράταση. Μέχρι την ίδια ημερομηνία παρατάθηκε η προθεσμία της καταβολής της πρώτης δόσης για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων που έκλεισαν παράνομα.
Η εφημερίδα αναφέρει πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αναμένονται: -η νομιμοποίηση μικρών αυθαιρεσιών εντός κτιρίων που διαθέτουν οικονομική άδεια -η νομιμοποίηση παράνομα κλεισμένων χώρων εντός του περιγράμματος  νόμιμα δομημένου κτιρίου που άλλαξαν χρήση και μετατράπηκαν σε κύριους χώρους.
Σε δυσμενή θέση θα βρεθούν τα αυθαίρετα που δεν έχουν οικοδομική άδεια ή παρουσιάζουν μεγάλης κλίμακας αυθαιρεσία, για τα οποία μάλλον θα ισχύσει η περίοδος των 30 χρόνων για την τακτοποίησή τους.