ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Νάτανε το ’21…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Με ζάλισαν οι μοσχοβόλιες…

Καλά, αυτή δεν είναι επίσκεψη πρωθυπουργού στην Πόλη, κατάληψη της Κωνσταντινούπολης είναι από το …μισό υπουργικό Συμβούλιο!  “Νάτανε το ’21 νάρθει μια βραδιά…”

Μπα, ούτε 21 ούτε…31! Ταπί και ψύχραιμοι. Και από χρήμα, και από δόξα! Μόνο …λόξα! Και κόπιασε και η Άνοιξη φουριόζα με τις ανθισμένες αμυγδαλιές, τις πορτοκαλιές τις νερατζιές… Να μοσχοβολάει μέχρι και ο συνήθως βρώμικος Πειραιάς!

Η αλήθεια είναι κάτι έκανε τούτος ο δήμαρχος, ο Μιχαλολιάκος, κάπως τον καθάρισε (τουλάχιστον το  κέντρο) , λίγο τον ευπρέπισε αρκετά τον στόλισε κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι με τα κρεμαστά κάνιστρα που τοποθέτησε στις κολώνες της ΔΕΗ. Καθώς μάλιστα έχουν ξεκινήσει και τα έργα για την επέκταση του Μετρό, με την έμπνευση των αρμοδίων της εταιρείας να βάλουν πλαστική περικοκλάδα για να καλύψουν την περίφραξη των εργοταξίων, ε, όπως να το κάνεις πρασίνισε λίγο το μάτι μας… Έστω και με πλαστικό…

Μου φαίνεται τούτο το καλοκαίρι από χρώματα θα πάμε καλά! Κατά πως λένε οι ειδικοί της μόδας (της γυναικείας, ασφαλώς!) το μπορντό πολύ θα φορεθεί. Και το πράσινο, ελέω έργων. Για μωβέ δεν ξέρω, αλλά το μαύρο δεν θα μας λείψει. Θα μαυρίσει, έτσι κι αλλιώς, για τα καλά το μάτι μας για μεροκάματο, για ευρώ, για ψωμί!..

Όχι, εδώ δεν θα γίνει της Βουλγαρίας, θα γίνει του …Βουλγαροκτόνου!

Καλέ, τον αποθέωσαν τον άνθρωπο λέμε!.. Τι Γιώργο μας, τι λεβέντη μας, τι καραμπουζουκλή μας τον είπανε, τι Μέγα Αλέξανδρο , τι Κολοκοτρώνη απελευθερωτή, μόνο  Μεσία δεν τον είπανε… Κάποιος είχε, μάλιστα, την ιδέα να τον ράνουν και με άνθη, ΄’ετσι όπως θα έμπαινε στην αίθουσα του σταδίου,  αλλά επεκράτησαν σωφρονέστερες σκέψεις, όπως αν ξοδέψουμε τόσα χρήματα για τα λουλούδια, θα πουν όλοι ότι σε μας έδωσε τα χρήματα που έλεγε προεκλογικά ότι υπάρχουν!

Πάντως, οι κλακαδόροι, άξιος ο μισθός τους! Εγώ νόμιζα μόνον οι Μητροπολίτες όπου πηγαίνουν κουβαλούν και τη “συνοδεία” τους για να τους επεφημούν…

Βέβαια στο βήμα ήταν ο Γερουλάνος!

Ο τελευταίος των Μοϊκανών!…

Ούφ, και δεν ξέρουμε  ακόμη τι έγινε στην Ευελπίδων με τον ευέλπιδα… τον Άκη!

Λέτε να επιστρατεύσουν εκεί τους  …πρόσκοπες για συμπαράσταση και ζήτω; Μεγάλο λόγο δεν θέλω να πω, αλλά κατά που πάει το πράγμα, να δείτε που στο τέλος θα μας ζητήσουν και τα ρέστα!..

Δώσαμε, κύριοι, δώσαμε. Στον έφορο, στον δοσατζή, στον τραπεζίτη, στον τοκογλύφο, στον μπακάλη, στον χασάπη, στον μανάβη, στο σπιτονοικοκύρη, στον ασφαλιστή, στον Τελώνη και στον Φαρισαίο! Αμάν! πιά!.. Κι από πάνω μας απειλείτε κιόλας να μας βάλετε φυλακή! Γιατί τώρα υποτίθεται είμαστε …έξω! Μέσα τουλάχιστον θα μας ταϊζετε και θα μας κοιμίζετε! Έξω σας πληρώνουμε!!!

Αυτή η τρόικα κάτι μου θυμίζει εμένα. Λίγο από τρωϊκό πόλεμο! Ένας Δούρειος ίππος εκτός τόπου και χρόνου!

Άντε Γιώργο μας, τώρα που πήρες τα πάνω σου,  άνοιξε πάλι πανιά για κανένα Κολούμπια να τους διδάξεις πως να χρεωκοπάνε! Αλλά θε πείτε, εδώ η Γιάννα, που  ξόδεψε τα μαλιοκέφαλά μας, μας ζητάει και τα ρέστα, εδώ κάτι φίρμες του πεντάγραμμου πριν… σαράντα τόσα χρόνια ξεκινάνε περιοδείες στην ομογένεια για αρπαχτές, ο Γιώργος να μην κάνει μια γύρα στα πανεπιστήμια να κονομήσει;

Δεν ξέρω, φαίνεται με ζάλισαν οι μοσχοβόλιες…