Εντυπωσιασμένος από την ομογένεια της Αυστραλίας ο Κων. Τσιάρας

Εντυπωσιασμένος με την πρόοδο της ομογένειας της Αυστραλίας δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο οποίος από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκεται στη Μελβούρνη, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία, μετά την Πέρθη. Την Κυριακή ο κ. Τσιάρας εκκλησιάστηκε στο ναό Αγίων Αναργύρων στο Όκλι και, ακολούθως, επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας της περιοχής και εγκαταστάσεις του Oakleigh Grammar, έκανε βόλτα στον ελληνικό πεζόδρομο και παρακάθισε σε γεύμα προς τιμήν του που του παρέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Όκλι, κ. Σαρδέλης.

Ο κ. Τσιάρας επισκέφθηκε το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης και να συναντηθεί με μέλη του HACCI στον ίδιο χώρο, ενώ θα μιλούσε και σε παμπαροικιακή συνάντηση εκπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων στο Προξενείο και, στη συνέχεια, θα έδινε συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Έλληνας υπουργός προβλέπει ακόμα ότι σύντομα θα υπογραφεί η συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας.

Όσον αφορά στην εκατονταετηρίδα από την εκστρατεία της Καλλίπολης, ο κ. Τσιάρας λέει ότι «η Λήμνος θα αποτελέσει και πάλι αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων λόγω της ιστορικής προσφοράς του νησιού στην εκστρατεία, αλλά και λόγω της άριστης σύγχρονης υποδομής για την φιλοξενία των Αυστραλών και Νεοζηλανδών που θα μεταβούν στην περιοχή».

Την Δευτέρα ο κ. Τσιάρας επισκέφθηκε το πολιτειακό κοινοβούλιο και είχε επαφές με τον ομογενή υπουργό, Νίκο Κότσιρα, και άλλους πολιτικούς της Πολιτείας. Επίσης, επισκέφθηκε τον Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και παρακάθισε σε γεύμα προς τιμήν του από τον πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Χθες βράδυ εδόθη δεξίωση προς τιμήν του εκ μέρους της Γενικής Προξένου, κ. Ελένης Λιανίδου, στο Κρητικό Χωριό όπου είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων κλπ.

ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ

Σχετικά με το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Τσιάρα εκεί το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Αδελαΐδα ενημερώνει ότι ο κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, προγραμματίζει να επισκεφθεί την Αδελαΐδα στις 5 και 6 Μαρτίου 2013, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων και από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Χ. Δαφαράνο.

Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής πρόγραμμα, την Τρίτη, 5 Μαρτίου, ο κ. υφυπουργός θα επισκεφθεί τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου, κ.κ. Νίκανδρο, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας.

Το βράδυ της Τρίτης, 5 Μαρτίου, μεταξύ 18.00 έως 19.30, το Γενικό Προξενείο διοργανώνει ανοικτή δεξίωση στο Ελληνικό Πολιτιστικό Μακεδονικό Κέντρο, 94 Henley Beach Road, Mile End, προς τιμήν του κ. υφυπουργού και της συνοδείας του, στην οποία μπορούν να παραστούν όσοι ομογενείς επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τον κ. Υφυπουργό.

Μετά την Αδελαΐδα, ο κ. Τσιάρας θα επισκεφθεί το Μπρίσμπαν και το Σίδνεϊ από όπου θα αναχωρήσει για την Ελλάδα στις 10 Μαρτίου.

Πηγή: Neoskosmos.com