Η Βικτώρια θέλει έκθεση θησαυρών του Αγίου Όρους – Το αίτημα τέθηκε στον κ. Τσιάρα

Η Πολιτεία της Βικτώριας και η Ελλάδα θα αρχίσουν συζητήσεις για την «επικαιροποίηση» του μνημονίου που είχαν υπογράψει στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία.

Την πρόταση έκανε ο πολιτειακός ομογενής υπουργός Πολυπολιτισμού και Ιθαγένειας, Νίκος Κότσιρας, στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Ο κ. Τσιάρας αποδέχθηκε την πρόταση του ομογενή υπουργού. Επίσης, συμφώνησε μαζί του να εξεταστεί το ενδεχόμενο η Βικτώρια να φιλοξενήσει έκθεση με θησαυρούς του Αγίου Όρους.

«Θέλουμε πάρα πολύ να φιλοξενήσουμε μια έκθεση με θησαυρούς του Αγίου Όρους. Αν συμφωνήσει η Ελλάδα και στείλει μια αξιόλογη έκθεση, θα θέλαμε αυτή να γίνει στο Μουσείο της Βικτώριας» είπε ο κ. Κότσιρας.

Ο κ. Τσιάρας δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα, μέσω των αρμοδίων φορέων, θα εξετάσει την  αυστραλιανή πρόταση.

Ο Έλληνας  υφυπουργός Εξωτερικών, στο πέρασμά του από τη Μελβούρνη, δεν κατάφερε να συναντηθεί με τον πολιτειακό πρωθυπουργό, Τεντ Μπέιλιου, μιας και την ώρα που θα τον έβλεπε ο τελευταίος έδινε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το σκάνδαλο με την ηχογράφηση συνομιλιών συνεργατών του, που απειλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Τσιάρας συναντήθηκε, όμως, με τον αρχηγό της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Ντάνιελ Άντριους και την ομογενή σκιώδη υπουργό, Τζένη Μικάκου.

Ο κ. Τσιάρας μετά από πολυάριθμες επαφές με την ομογένεια της Μελβούρνης από σήμερα βρίσκεται στην Αδελαΐδα, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία.