Ελληνο αμερικανίδα υπεύθυνη για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ

Image (1)Μια Ελληνοαμερικανίδα πρότεε ο Μπάρακ Ομπάμα για τη θέση της διευθύντριας του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου την οποία και τώρα αναμένετε η έγκριση της  47χρονης  Μάθιους από την Γερουσία. Έγκριση σχεδόν σίγουρη καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν σοβαρές αντιρρήσεις όσον αφορά το πρόσωπο της. Χωρίς βέβαια να λείπουν τα αστεία σχετικά πως τα οικονομικά του Λευκού Οίκου θα τα διαχειρίζονται ελληνικής καταγωγής χέρια.

Η Ελληνοαμερικανίδα ωστόσο έχει αποδείξει την αξία της κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας της, στην οποία περιλαμβάνεται και μια επιτυχημένη θητεία κατά την προεδρεία Κλίντον. Ενώ έχει ασχοληθεί στον τομέα των μεγάλων επιχειρήσεων (Wal-Mart) και της διεθνούς φιλανθρωπίας (Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς). Στόχος της θέσης για την οποία προτάθηκε είναι ουσιαστικά να περιορίσει τις διαφωνίες μεταξύ Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικάνων όσον αφορά το θέμα του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με συνεργάτη του Αμερικανού Προέδρου, η Μάθιους θεωρείται έμπειρη στο  ”να βρίσκει λύσεις και να δημιουργεί συναινέσεις”.

Να πούμε πως η Μάθιους είναι εγγονή Ελλήνων μεταναστών, ενώ γονείς της είναι ο Δρ. Γουίλιαμ Μάθιους και η Κλειώ Μάθιους. Η ίδια είναι αριστούχος απόφοιτη του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης. Σε ηλικία 22 ετών έγινε βοηθός του Ελληνοαμερικανού κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Δουκάκη και στα 32 διορίστηκε αναπληρώτρια προσωπάρχης του Λευκού Οίκου κατά την προεδρική θητεία του Μπιλ Κλίντον. Η τελευταία αυτή θέση της προσέφερε εμπειρία σε δημοσιονομικά θέματα, αφού ήταν βασική συνεργάτιδα του υπ. Οικονομικών Ρόμπερτ Ρούμπιν και στη συνέχεια αναπληρώτρια δ/ντρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως υπήρξε Πρόεδρος του Ιδρύματος Wal-Mart ενώ διετέλεσε επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Ανάπτυξης, που σύστησαν οι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Πηγή: http://usa.greekreporter.gr