Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών

Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών, η οποία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του κ. Χρυσόστομο Δήμου, τον επίτιμο Πρόεδρο (και πρώην Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής) κ. Ν. Γκατζογιάννη και τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρο Κωσταδήμα.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας των Απόδημων Ηπειρωτών με την Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο λειτουργίας του Γραφείου που ήδη έχει παραχωρηθεί στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα κορυφαία στελέχη της Αποδημίας, για αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο και ζήτησε τη συνδρομή τους, ώστε να ενθαρρυνθούν επενδύσεις αποδήμων στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης για τη συνεργασία του Π.Σ.Η. με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τεχνολογικό Πάρκο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» για τη στήριξη και ενθάρρυνση των νέων επιχειρηματιών. Ο Περιφερειάρχης εξήρε το συνεχές ενδιαφέρον που δείχνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών για την ενίσχυση των δεσμών των Αποδήμων και ιδιαίτερα των νέων με την Ήπειρο και προσωπικά τα στελέχη του Δ.Σ. , που τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο Απελευθέρωσης της πρωτεύουσας της Ηπείρου.
Πηγή: Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Ηπείρου