Ο Κυπριακός Τύπος, 9 Μαρτίου 2013

Οι εξελίξεις και οι πληροφορίες για τις επαφές της Τρόικας στην Κύπρο, οι κινήσεις της Κυβέρνησης για το μνημόνιο, η εξαγγελία του Νικόλα Παπαδόπουλου για την Προεδρία του ΔΗΚΟ και η δολοφονία του 26χρονου στα Ανάγια είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Πολιτικές κινήσεις σε 5 πρωτεύουσες» αναφέρει ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει κινήσεις προς την κατεύθυνση της Ουάσινγκτον, του Βερολίνου, της Μόσχας, των Βρυξελλών και της Αθήνας με στόχο να αναστρέψει το κλίμα για το μνημόνιο.Αλλού αναφέρεται στην υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου για την προεδρία του ΔΗΚΟ και στην απάντηση του κόμματος που εξέδωσε ανακοίνωση. Επίσης στην «Α» πρωτοσέλιδα γίνεται αναφορά σε καταγγελίες για εικονικούς γάμους στο Δήμο Λειβαδιών ακόμη και μεταξύ λαθρομεταναστών.

«ΧΩΡΙΣ (Ν)ΤΕΛΕΙΑ οι απαιτήσεις του ΔΝΤ» είναι ο κύριος τίτλος του πρωτοσέλιδου της «Σημερινής» που γράφει ότι η Τρόικα ανεβάζει συνεχώς τον πήχη των απαιτήσεων και ότι δεν αποδέχεται πλέον ούτε το ακραίο σενάριο για τις τράπεζες. Επίσης η «Σ» αναφέρεται στην κατάθεση της υποψηφιότητας Ν. Παπαδόπουλου για την προεδρία του ΔΗΚΟ και στις τοποθετήσεις της ηγεσίας περί προσωπικών φιλοδοξιών του Βουλευτή. Αλλού η εφημερίδα γράφει για κρίσιμες ώρες στις Κυπριακές Αερογραμμές και για την σύσκεψη χθες στο Προεδρικό παρουσία τριών Υπουργών.

Υπό τον τίτλο «Καθοριστικό τριήμερο» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που γράφει ότι οι επαφές του επόμενου τριημέρου θα καθορίσουν εν πολλοίς τις περαιτέρω εξελίξεις για διάσωση της οικονομίας. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μελετά τους χειρισμούς για τρεις νόμους που βρίσκονται στο Ανώτατο Δικαστήριο και αφορούν μεταξύ άλλων και το θέμα της ΚΡΕΤΥΚ. Επίσης στον «Φ» γίνεται πρωτοσέλιδη αναφορά στις ολοένα και αυξανόμενες τιμές βασικών αγαθών που έχουν «γονατίσει» τους καταναλωτές και φιλοξενούνται δηλώσεις των Προέδρων των Καταναλωτών.

«Αναζητεί έξοδο το ΔΝΤ» είναι ο κύριος τίτλος της «Χαραυγής» . Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ΔΝΤ θέτει ολοένα και πιο παράλογα αιτήματα και γίνονται διαβουλεύσεις για εναλλακτικές λύσεις. λλού η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις Αντρου Κυπριανού σε σχόλιο για τοποθετήσεις που φέρεται να έκαβε ο Αβέρωφ Νεοφύτου για έξοδο από την ευρωζώνη. Επίσης γίνεται πρωτοσέλιδη αναφορά στις εκδηλώσεις της ΠΟΓΟ και του ΑΚΕΛ για την μέρα της γυναίκας και στην ομιλία που απηύθυνε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

«Πολύ αισιόδοξες οι ανάγκες των τραπεζών» είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης «Cyprus Mail» η οποία αναφέρεται στις τοποθετήσεις της Τρόικας ότι ακόμη και το ακραίο σενάριο της Pimco για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών είναι πολύ χαμηλό. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην εξαγγελία του Νικόλα Παπαδόπουλου για την Προεδρία του ΔΗΚΟ. Επίσης φιλοξενείται πρωτοσέλιδα είδηση για την γέννηση ενός μωρού σε βαγόνι τρένου στο Λονδίνο.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΧΡ)