Στο Μεσολόγγι: Φυγαδεύτηκε ο Σαλμάς- Παρασύρθηκαν πολίτες από αυτοκίνητο

Δώδεκα τραυματίες είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Μεσολόγγι, στη διάρκεια διαμαρτυρίας, που πυροδότησε η παρουσία στην πόλη, του υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.
Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και παρέμειναν για νοσηλεία, καθώς φέρουν κατάγματα ή έχουν αναπνευστικά προβλήματα.Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα 8 άτομα που έχουν τραυματισθεί ελαφρύτερα, τα οποία μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καθώς και φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν κατά την διάρκεια φυγάδευσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από το ξενοδοχείο, όπου βρίσκονταν αποκλεισμένος από εκατοντάδες πολίτες που διαμαρτύρονταν για το Σχέδιο «Αθηνά».

Την ίδια ΄ωρα οι “αγανακτησμένοι” επιστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος…

Ειδικότερα, μετά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, η τοπική αρχή του Μεσολογγίου απόφάσισε να σκληρύνει τον τρόπο αντίδρασης της στο σχέδιο Αθηνά που προβλέπει το κλείσιμο του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ήταν και η συημερινή συγκέντρωση κατοίκων, σπουδαστών και τοπικών φορέων, έξω από ξενοδοχείο όπου ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με τους πολιτικούς του φίλους.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν και τελικά κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ που βρίσκονταν παρατεταγμένα στην είσοδο, και να προσπαθήσουν να μπουν στο ξενοδοχείο. Οι πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού όσο και κατά του σχεδίου Αθηνά.

Ακολούθησαν συμπλοκές και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια επιτροπή με με επικεφαλής τον Δήμαρχο Π. Κατσούλη ζήτησαν συνάντηση με το Μάριο Σαλμά και συνεργάτης του, τους διαβεβαίωσε ότι ο Υπουργός θα τους έβλεπε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με τους ψηφοφόρους του.

Ωστόσο, ο Υπουργός καθυστερούσε, γεγονός που εξαγρίωσε τους πολίτες. Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου όπως γράφει το nafpaktianews πετώντας τη μαύρη σημαία που κρατούσε, “τη σημαία της αδικίας και της ασέβειας” όπως είπε δήλωσε πως αυτός (εννοώντας τα δακρυγόνα) είναι ο διάλογός τους για την παιδεία και έφυγε εκνευρισμένος για την αναμονή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Τριανταφύλλου στο νομό η οποία δήλωσε ότι “ο αναπλ.υπουργός υγείας μας κάνει ένα τρελό καψόνι,αφού προηγουμένως αναίτια και προκλητικά μας έριξαν χημικά. Ο αγώνας που όπως είπε τώρα ξεκινά,είναι ένας αγώνας ενάντια στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ και ενάντια στην τρικομματική κυβέρνηση,η οποία θέλει να καταστρέψει όχι μόνο την Αιτωλ/νία αλλά ολόκληρη τη χώρα” .


Ο Υπουργός τελικά φυγαδεύτηκε νωρίς το απόγευμα από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου χωρίς να συναντήσει την αντιπροσωπεία των πολιτών. Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του επιβιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα κάνοντας έξαλλους τους συγκεντρωμένους που μάταια περίμεναν τη συνάντηση.

Όπως γράφει το οnairnews.gr, ο υπουργός στην προσπάθειά του να διαφύγει από το μαινόμενο πλήθος που παρέμενε από το πρωί στο χώρο, άφησε πίσω του τραυματίες και ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο! Οι καταγγελίες για τραυματισμούς αλλά και οι μηνύσεις πολιτών για σωματικές βλάβες από τον οδηγό του αυτοκινήτου του κ. Σαλμά πέφτουν κυριολεκτικά βροχή αυτή την ώρα στα δικηγορικά γραφεία της πόλης.

Το agriniopress.gr μίλησε με κάτοικο του Μεσολογγίου, τον κ. Πέτρο Σκαρμούτσο, που τραυματίστηκε ελαφρά από την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου του υπουργού, μέσα από το πλήθος.

«Είδαμε τον κ. Σαλμά, να μπαίνει στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο από την κουζίνα του ξενοδοχείου. Ο οδηγός έβαλε μπροστά και με τέρμα γκάζι και με ελιγμούς έπεσε πάνω στον κόσμο. Δεν πάτησε καθόλου φρένο! Ο καθρέφτης του συνοδηγού έσπασε στο χέρι μου. Eιδα άλλους διαδηλωτές να παρασέρνονται απο το αυτοκινητο, ευτυχώς δεν ειχαμε χειρότερα» λέει ο κ. Σκαρμούτσος.

 


Επικράτησε πανικός και πλήθος κόσμου “κυνήγησε” το αυτοκίνητο του Υπουργού, με βρισιές και συνθήματα ενώ το cityvoice αναφέρει πως πέταξαν και πέτρες.

Δείτε το video του cityvoice από τη στιγμή της αποοχώρησης του Υπουργού:

Η ένταση γενικεύθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκ νέου συμπλοκές και οι πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ να κάνουν προβούν ξανά σε χρήση χημικών.

Από τα δακρυγόνα ένας άντρας έχασε τις αισθήσεις του, σωριάστηκε στο έδαφος και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο…

 

Mar 10, 2013 @ 17:13

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν πριν από λίγα λεπτά κατά την διάρκεια φυγάδευσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από το ξενοδοχείο, όπου βρίσκονταν αποκλεισμένος από εκατοντάδες πολίτες που διαμαρτύρονταν για το Σχέδιο «Αθηνά»

Μεσολογγίτες και Ναυπάκτιοι ήταν εξοργισμένοι με την στάση του υπουργού, ο οποίος ουσιαστικά, όπως λένε, αρνήθηκε να τους δει στο ξενοδοχείο, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με ψηφοφόρους του. Έτσι, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες απέκλισαν τον υπουργό εντός του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα τελικά ο κ. Σαλμάς να φύγει με επεισοδιακό τρόπο.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται

ο κ. Σαλμάς με τους συνεργάτες του βγήκαν από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου και εισήλθαν τρέχοντας σε δυο αυτοκίνητα. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, άτομα προσέγγισαν τα δυο αυτοκίνητα, τα όποια ανέπτυξαν όμως ιλιγγιώδη ταχύτητα και σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, παρέσυραν τρία άτομα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμούς, ενώ έξαλλοι πολίτες δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν μήνυση κατά του υπουργού.

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αγανακτισμένοι με μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων. Από τις 6:30 έχει κλείσει η λεωφόρος Αμαλίας, ενώ μικροσυμπλοκές εκτυλίχθηκαν ανάμεσα στους συγκεντρωθέντες και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η προσέλευση δεν είναι μεγάλη, καθώς στην πλατεία έχουν συγκεντρωθεί περίπου 500 άτομα. Πριν από λίγη ώρα έκαναν την εμφάνισή τους διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί ανάμεσα στον κόσμο και στα κάγκελα που βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή. Η παρουσία τους έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους συγκεντρωμένους, ενώ έχουν ακουστεί και αρκετά υβριστικά συνθήματα, κατά της Αστυνομίας.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Γρήγορα ξεκίΑξίζει να σημειωθεί η προκλητική στάση κάποιων ανδρών ΜΑΤ απένατντι στους δημοσδιογράφους που βρίσκονται αυτήν την ώρα εκεί για να καλύψουν τη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων.

Χαρακτηριστικά άνδρας των ΜΑΤ απευθυνόμενος σε δεκάδες δημοσιογράφους είπε “Κοράκια, εσείς τα προκαλείτε όλα αυτά” ενώ στη συνέχεια σύμφωνα με πληροφορίες άνδρες των ΜΑΤ έριξαν χημικά και χτυπησαν τους δημοσιογράφους .νησε ένταση καθώς τα ΜΑΤ πρσπάθησαν να απωθήσουν τον κόσμο που βρισκόταν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Έριξαν χημικά στο συγκεντρωμένο πλήθος και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν.