Στη Λατινική Αμερική ο Πέτρος Κυριακίδης;

Πως έφυγε για τη Λατινική Αμερική ο άλλοτε πανίσχυρος συνεργάτης του Λ. Λαυρεντιάδη, Π. Κυριακίδης

Με ιδιωτική πτήση και ντυμένος παπάς το έσκασε για τη Λατινική Αμερική (Ουρουγουάη Η Παραγουάη) ο καταζητούμενος Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, ειδοποιούμενος για την επικείμενη σύλληψή του με τη συνοδεία άλλων δύο κληρικών (ή κάποιων που προσποιούνταν τους κληρικούς), ο Κυριακίδης είχε όλη την άνεση να επιβιβαστεί σε ιδιωτικό αεροπλάνο και να φύγει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, όταν αιφνιδιαστικά άνδρες της Αστυνομίας εκτελούν ένταλμα σύλληψης της 2ης ανακρίτριας, κας Ιωάννας Χατζάκη, σε βάρος του Λ. Λαυρεντιάδη, ο οποίος δεν ειδοποιήθηκε και συνελήφθη με τα χρήματα στο χέρι, περί τα 700.000 ευρώ.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με το άλλοτε στενό του συνεργάτη Πέτρο Κυριακίδη, για τον οποίο το ένταλμα σύλληψης δεν εκτελέστηκε αμέσως με αποτέλεσμα να οργανώσει τη διαφυγή του.

 Το σχέδιο πτήσης που δόθηκε στο ιδιωτικό αεροπλάνο ήταν για τα Ιεροσόλυμα αλλά στην πορεία άλλαξε και έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθύνθηκε προς το Λιχτενστάιν.

Οι πηγές της εφημερίδας λένε ότι στο μικρό κρατίδιο, όπου ο Ομιλος Λαυρεντιάδη διαθέτει και ιδιωτική τράπεζα, ο Πέτρος Κυριακίδης διέθετε ακόμη μετρητά, περίπου 80 εκατ. ευρώ. Εγινε λοιπόν ανεφοδιασμός καυσίμων αλλά και χρημάτων. Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι ο Κυριακίδης κατέληξε τελικά όχι στα Ιεροσόλυμα αλλά στη Λατινική Αμερική.

Φυγάδευσε και την δικηγόρο

Ενώ η φυγή Κυριακίδη, όπως αναφέρει το Βήμα, κρατιέται σε χαμηλούς τόνους από τις ελληνικές Αρχές, υπάρχει και δεύτερη σοβαρή περίπτωση. Το ένταλμα σύλληψης εναντίον της στενής συνεργάτιδας του Κυριακίδη δικηγόρου Ελένης Σκούρα επίσης δεν μπορεί να εκτελεστεί γιατί η κυρία Σκούρα με τον σύζυγό της συνάντησαν τον Κυριακίδη στην Λατινική Αμερική, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές!

Η Ελένη Σκούρα, η οποία καταζητείται, κατηγορείται ότι έχει υπεξαιρέσει από την τράπεζα Proton Bank το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, ενώ πληροφορίες θέλουν να προτίμησε τον Κυριακίδη και όχι τον Λαυρεντιάδη όταν ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των δύο ανδρών.

Ποιος είναι ο καταζητούμενος Κυριακίδης

Ο 72χρονος καταζητούμενος σήμερα Πέτρος Κυριακίδης είναι εκδότης εκκλησιαστικών βιβλίων αρχικά και μεγαλοϊδιοκτήτης ΜΜΕ στη συνέχεια. Άνθρωπος της εκκλησίας, με ισχυρές διασυνδέσεις, μετά τη γνωριμία του με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και κυρίως μετά το 2008 μπήκε δυναμικά στα ΜΜΕ.

Ο Λαυρεντιάδης έλεγε ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες του Κυριακίδη τον είχαν κάνει καλά από τη χρόνια ασθένειά του. Ο Κυριακίδης οργάνωνε τελετές θεραπείας αφού υποστήριζε ότι είχε το χάρισμα να θεραπεύει με εναλλακτικές θεραπείες ακόμη και τον εαυτό του από ανίατες ασθένειες! Είχε μάλιστα τιμηθεί και από τον Αρχιεπίσκοπο (7 Ιουλίου του 2010) αλλά και από τα Ιεροσόλυμα για το φιλανθρωπικό του έργο.

Οι σχέσεις με τον Λαυρεντιάδη χάλασαν όταν εναντίον του τελευταίου ασκήθηκε δίωξη για υπεξαίρεση 700 εκατ. ευρώ. Τότε επιχείρησε να διαφοροποιηθεί. Αντίθετα με τον Λαυρεντιάδη, ο Κυριακίδης δεν εντοπίστηκε ποτέ.
news247