Έλληνας έσωσε από φωτιά δύο τουρκάκια και τη γιαγιά τους στην Γερμανία

Τον τίτλο «Ο Έλληνας ήρωας» έδωσε η «Hürriyet» στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης για την τραγωδία που σημειώθηκε έπειτα από μία μεγάλη πυρκαγιά στη Γερμανία.

Χθες το βράδυ, ξέσπασε φωτιά σε πολυκατοικία της συνοικίας Μπάκανγκ στη Στουτγκάρδη. Από την πυρκαγιά, που κατέκαψε τον δεύτερο όροφο του κτηρίου, κάηκαν ζωντανοί 8 άνθρωποι, εκ των οποίων 7 παιδιά. (Σχετικά γράψαμε χθες Κυριακή ).

Ένας Έλληνας, o Χρήστος Κύρογλου, εμφανίστηκε ως ήρωας σώζοντας μία γιαγιά και τα δύο εγγονάκια της, ηλικίας 10 και 14 ετών. Ο γενναίος άνδρας πρώτα έσπευσε να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική και στη συνέχεια μπήκε στο σπίτι – ρισκάροντας τη ζωή του. Έπειτα από λίγο, στο σημείο του δυστυχήματος έφθασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που κατέσβησαν την πυρκαγιά και ανέσυραν τους νεκρούς.

Μάλιστα, πηγές από τη Στουτγκάρδη αναφέρουν ότι ο Κύρογλου είναι υπεύθυνος του νυχτερινού κέντρου Club Merlin που βρίσκεται στην πίσω μεριά της πολυκατοικίας που τυλίχθηκε στις φλόγες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση πίσω από την πυρκαγιά να κρύβονται ναζιστικά κίνητρα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη σωτήρια παρέμβαση του ελληνικής καταγωγής γείτονα.
turkfire3420984432
Ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, δήλωσε ότι και στο παρελθόν υπήρξαν ενέργειες εμπρησμού σπιτιών Τούρκων στη Γερμανία και ότι η κυβέρνηση κινείται έχοντας κατά νου όλα τα ενδεχόμενα. Παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία, δεν αποκλείει τη ναζιστική επίθεση λόγω του τραγικού παρελθόντος.

Για αυτόν τον λόγο, η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις τουρκικές Αρχές. Από την πλευρά της, η αστυνομία της Γερμανίας δήλωσε ότι μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να «δείχνουν» εμπρησμό.

Τραγικά ανάλογα περιστατικά είχαν σημειωθεί στις πόλεις Mollin και Solingen – το 1992 και το 1993 αντίστοιχα – όπου νεοναζί είχαν κάψει ζωντανούς τους Τούρκους κατοίκους των σπιτιών που είχαν πυρποληθεί.

Πηγή: zougla.gr