Nέος Πάπας Φραγκίσκος ο Α! (Καρδινάλιος Αργεντινής) UPDATED

daxtilidipapas_625___
Οι 115 καρδινάλιοι κατάφεραν να εκλέξουν τον νέο ποντίφικα στην δεύτερη ημέρα της ψηφοφορίας του κονκλάβιου και χιλιάδες πιστοί που βρίσκονται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ξέσπασαν σε ζητωκραυγές.

– Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο είναι ο νέος Παπάς
– Κατάγεται από την Αργεντινή και είναι 76 ετών
– Πρόκειται για τον πρώτο Ιησουίτη Ποντίφικα στην ιστορία
– Ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για αυτόν

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, το Κονκλάβιο εξέλεξε τον Αργεντινό Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο για νέο Πάπα, ύστερα από δυο ημέρες που διήρκησε η ψηφοφορία. Ο νέος Ποντίφικας προέρχεται από το τάγμα Ιησουιτών και θεωρείται συντηρητικός.

Περίπου στις 21.30 ώρα Ελλάδας, ο Πάπας έκανε την πρώτη του εμφάνιση στους χιλιάδες πιστούς που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και τους απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό:
“Αδερφοί και αδερφές καλησπέρα. Το καθήκον του κονκλάβιου είναι να εκλέξει τον επίσκοπο της Ρώμης. Φαίνεται ότι οι φίλοι μου οι καρδινάλιοι θα πήγαιναν την εκλογή μέχρι το τέλος του κόσμου. Σας ευχαριστώ που συγκεντρωθήκατε εδώ, και πρώτα από όλα θα ήθελα να κάνουμε μια προσευχή για τον επίσκοπο Βενέδικτο”.

Αφού είπε μαζί με τους πιστούς το “Πάτερ Ημών” και το “Χαίρε Μαρία”, συνέχισε τον χαιρετισμό του: “ Αρχίζοντας αυτόν το δρομο ο αρχιεπίσκοπος της Ρώμης πρέπει να ζητήσει την επιείκεια της Εκκλησίας. Εύχομαι ότι αυτός ο δρόμος της Εκκλησίας που σήμερα αρχίζουμε μαζί με τους καρδιναλίους, να είναι ένας δρόμος ευαγγελισμού, ένας δρόμος που θα μεταδώσουμε καλές ειδήσεις χριστιανοσύνης. Θα σας ζητήσω μια χάρη. Πριν σας ευλογήσω εγώ, θα ζητήσω από εσάς να προσευχηθείτε στον Κύριο να με ευλογήσει για να κάνω σωστά τα καθήκοντά μου”.

Streaming live video by Ustream

«Ηabemus papam» («έχουμε Πάπα») λοιπόν και απομένει να δούμε ποιος θα είναι αυτός…